Teade

Collapse
No announcement yet.

Audiospektri mõõtja ehitamine.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Audiospektri mõõtja ehitamine.

    To ats:

    Võtame väga pragmaatiliselt: kui sa oled proff, siis peaks sul olema piisavalt raha see vidin osta. Kui sa pole proff, siis soovitus on pigem õppida proffidelt ja saad aru, et see vidin sind ei päästa. Aga kui sa ilma ei saa, siis pihuarvuti on lahendus.

    Andreie: faasierinevust kuuleb väga edukalt, ma isiklikult saan aru kui equ on mõni dets peal. Häirib palju rohkem, kui nt. kõlarite loomulik ebaühtlus.

    Comment


      #17
      Vs: Audiospektri mõõtja ehitamine.

      mulle tundub et atsi soovis on iva, selline kv maakleril taskus olev mänguasi võib mõnegi kliendi eelistusi mõjutada. muusikaürituste organiseerimise seisukohast oleks "mõõteriist" mõistagi kasutu.

      Comment


        #18
        Vs: Audiospektri mõõtja ehitamine.

        Ma olen täiesti nõus, et pihuarvuti oleks selle jaoks täitsa mõistlik ja toimiv lahendus. Teema mõte oli siiski natuke teine.
        Minnes nüüd tagasi rauakooli juurde. Kui kalliks ja keeruliseks läheks LCD rakendamine ja kõik sinna juurdekuuluv? Uurisin kaubanduses liikuvaid LCD-sid, pakutakse 1,2,3-realisi ekraane. Oleks vaja ühtlaselt pikseldatud ekraani. Mõni vana mobla ekraan ? Kui asja ehitamise hind hakkab küündima hinnani (mikker+helikaart+pihuarvuti), alles siis viskan ehitamise mõtte peast.
        OT: Digi EQ-ga faasiprobleeme pole.

        Comment


          #19
          Vs: Audiospektri mõõtja ehitamine.

          raua poolelt on vaja proset mis suudaks audiot analüüsida ja saata-vastu võtta, s.t. millel oleks IIS v.m koodeki liides. tõenäoselt midagi 32bitist ( ARM7, AVR32, SH2 jne). graafilised LCDd maksavad mõnisada krooni. kogu raud 1500...2000. softi kirjutamine 10...50x enam. väga raske küsimus on kest - pakutav valik on üsna seebikarbi sarnane.

          Comment


            #20
            Vs: Audiospektri mõõtja ehitamine.

            Kas poleks analoog skeemilahendus lihtsam ning odavam?! Kasutad signaali võrdlusmeetodit. Oma karbi kesta paigutad sin generaatori, mille sagedus on potest regullitav(amplituud const.). Mikrofoni väljundsignaal peab olema samuti sagedusest sõltumatu(mingi elektreetmikker oleks sobiv). Võrdlusseadmena kasutad uA meetrit, millel skaala 0 on keskel. Võimenditele sisendsignaali võtad samamoodi sellest karbist, et oleks sagedus sünkroonis mõõtesagedusega. Kogu moos! Kogu karbi hind 150..200.-
            The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
            Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
            Projektide pildid
            Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
            http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

            Comment


              #21
              Vs: Audiospektri mõõtja ehitamine.

              Esmalt postitatud ats poolt
              ... tahaks midagi väiksemat ja kergemat ning arvutist sõltumatut. ...
              midagi sellist

              Comment

              Working...
              X