Teade

Collapse
No announcement yet.

JBL Creature tegi pauku

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

JBL Creature tegi pauku

Tere,

Mul on u. 4 aastat vana JBL Creature multimeedia helisüsteem, mis siiani hästi vastu pidanud. Hiljuti avastasin, et see satelliit, mille küljes on ka helitugevuse sensorid, kahiseb imelikult... see muudkui valjenes, kuni woofer tegi põmaki ja sellest kanalist kadus heli ära. Lülisin seadme välja ja lasin seista. Siis sisse tagasi - ja mängis OK(!) kuid veidi aja pärast tuli kahin tagasi, mis muidugi lõppes järjekordse pauguga wooferist ja heli kadumisega sellest kanalist. Lisaks, peale pauku töötab üks kanal ja woofer edasi.
    Nonii, vaatasin netist siis järgi, kuidas asi lahti käib, sain hakkama ka; mõte oli lõppastme kivi välja vahetada. Vastu aga vaatas plaaditäis keerulist elektroonikat. Lõppastme kivi on kenasti pasta ja kruvidega radika küljes kinni, nii et selle tüüpi ma ei näe, kusjuures radikas läheb üsna tuliseks. On kellegil sarnase süsteemiga tegemist olnud või kas keegi teab, millest see nois ühes kanalis tingitud võib olla?
    Muidugi skeemi on võimatu leida.

Tänan igasuguse abi eest.

Vs: JBL Creature tegi pauku

väike täiendus:
    Lõppaste tundub olevat korras sest peale kivi sisendi katkestamist kadus ka kahin paremast satelliidist, niiet see müra saabub kusagilt eestpoolt.
    Niipalju, kui ma jõudsin trackida, tuleb signaal lõpuastmesse sellisest kivist nagu TC9235P, mis olevat helitugevuse regulaator.
    Enne seda on kummagi kanali peale kaks JRC 4560 lairiba võimendit...
    samas on ilmselt transside peal ehitatud tämbriplokk kõrgetele.
    Sealt edasi on juba üsna keeruline, kuna ümberringi on nagu miiniväli, kõik transse täis tipitud. Ei saa aru, mis sajandist see pärineb...
    Vahepeal tekkis kahtlus, et sisend on staatilisest elektrist kahjustada saanud, sest kohas, kus see Creature mõnda aega viibis, oli väga palju staatilist.

Ahaa, lugesin foorumitest, et paljudel "kahiseb" tundub, et see ongi siis normaalne...

Next stop: prügikast!

Comment

Ehk siis seesama TC9235P õhtul, kui helitugevus trikitab... Prügikasti vist veel vara visata, kui lõppaste terve. Eelastme saab põhimõtteliselt asendada kõige tavalisema potega, need tämbriregulaatorid ja muu jama välja ning (Y)

(Kui Tartus või Pärnus asud, võid mulle anda, kui nikerdada ei viitsi - ongi läpakale mingeid lihtsamaid kõlareid vaja )
      Algul tuli kõik lambist, siis leiutati transistor ning nüüd oleme otsapidi jälle kiviajas...

Comment

Jep, selles on point sees, sest helitugevuse reguleerimine justkui toimib kuid sahinat see ei muuda. Järelikult mingil põhjusel "sahiseb" see sama kivi ja mitte eelpool olevad võimendusastmed.Logish?
        Pärnu kandis ma ei ela, kuid tekkis lootus, et kivi vahetamine lahendab asja.
        Eks ma siis nikerdan.
        Thnx!

Comment

Working...
        X