Teade

Collapse
No announcement yet.

Süsteemi uuendus ja upgrade

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Süsteemi uuendus ja upgrade

    Tere, nimelt mõtlesin, et ehk teeks omale jõulukingi ja uuendaks natuke süsteemi. Ütlen kohe ära, et olen võhik ja ei vaja miljonitesse ulatuvat süsteemi

    Visandasin kiirelt hetkese süsteemi ja paigutuse, umbkaudu aimasin ka toas proportsioone. Süsteemiks on Logitech X530, 4 sateliiti kasutusel, keskkõlarit ei kasuta, kõlarid on jagajaga "rohelises" augus, sub on laua all.



    Küsimus on, et mis on hea upgrade 1000-1400 krooni kandis (koos helikaga üle 2000, 2500 ei tahaks maksta väga)?
    Mõtlesin, et ostan ehk ka Audigy 2 ZS helikaardi (kasutatult loodaks saada, muidu jääks liiga kalliks) oma läpakale ja siis saaks jätta tagumised + subi alles, ning oleks pädevam heli, sets läpaka intg. vast on ikka kaunis rubbish.

    Päris palju kuulan muusikat, rahulikumaid asju kui ka äkilisemaid, ei kuula suurt midagi mis puutub heavy'sse. (nii dnb, electro kui muu äkiline, jazz, rock, ja muud mille stiil ei torkagi pähe )

    Kuna ma suurt ei jaga nendest asjadest, siis tundus Microlabi Pro 3 täitsa huvitav ja korralik asi, kuulata pole midagi saanud, sest Tartus ei tea vastavaid kohti.
    digiKUNST

    #2
    Vs: Süsteemi uuendus ja upgrade

    Need on üpriski rasked küsimused.
    Ma arvan, et need Logitech`i kõlarid on samal tasemel sülearvuti integreeritud helikaardiga.
    Päris ausalt öeldes võiksid sa kogu süsteemi välja vahetada.

    Aga kuna hetkel on eelarve 1000 - 1400.- siis mina ehitaksin uued esikõlarid ja paneksin nad selle sama Logitech`i võimu taha mängima.
    1000.- saad ilusti mõne väiksema lairibaprojekti kokku panna.

    Kui jälle raha on kogunenud ostad uue võimendi, siis saad neid samu iseehitatud esikõlareid kasutada. (tundub, et raha väga palju ei ole, seega soovitan stereot, mitte 5.1 süsteemi)

    Minu meelest oleks alles siis mõtet hakata rääkima uue helikaardi ostmisest.


    Aga see ei ole kindlasti puhas tõde - see on puhtalt minu arvamus. Loodetavasti võtavad ka kaasfoorumlased sõna ja avaldavad oma arvamust.
    Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

    Comment


      #3
      Vs: Süsteemi uuendus ja upgrade

      Arvan sammuti et koli parem stereo peale üle, kuna ni palju sul raha ei ole et 5.1 heli teha. 5.1 heli jaoks on vaja ikka väga kvaliteetset ja kallist helikaarti (arvatavasti läpakale ei olegi selliseid asju mõeldud) mina koguks sinu asemel kuskil 2500 kr ja ostaks valmis toodangu ESTONIA poolt eelvõim, lõpvõim ja kaks kõlarit. Ise sain need 2000kr-iga siit samast foorumist olen 5kuud kasutanud ja olen siiani helikvaliteediga väga rahul, ainult madalat otsa jääb sutsu väheks aga seda abistab 300w kummipump e. autosupakas. Need Logitech-id müü maha või viska prügimäele.

      Comment


        #4
        Vs: Süsteemi uuendus ja upgrade

        Mul peaks kõlarid kindlasti olema laua peal (tahan neid laptopi kõrvale panna), mistõttu väga suured kõlarid ei mängiks välja ruumi poolest kui ka noid nauditakse ehk kaugemalt...?

        Mõte tuli, et kuna sõbral niikuinii läheb bassika kasti ehitamiseks ja võimu panemiseks, juhtmete vedamiseks autos (tuttav mingi helitehnik tal), et siis ma ehitaks huvipärast Logitech "subwoofri" kasti uue.(Mul on inverteritoru (?) ära vajund august kummalisel kombel nii või teisiti) Kruvisin nats lahti ka ja targemaks ma ei saanud, kui et saepuruplaat tundub kast olevat ja "juutide" poolt kokkupandud (räigelt mökerdatud ) Kuna ma olen aga puidu armastaja, siis kena kast ehitada (ehitamisrõõm!) oleks igati tore.

        Kas see muudaks midagi paremaks ja kui raske see olla võib ? Sel juhul saaks kasutusele võttagi nt miskid uued soetatud kõlarid + Logitech sub ja 2 Log. tagumist (muusikat kuulates jms meeldib kui tagant ka natuke heli kostub).

        Täpsustaks, et ruumiga priisaata pole, rahaga on nagu on ja pidevalt süsteemi uuendama tõenäoliset ei hakka.
        digiKUNST

        Comment


          #5
          Vs: Süsteemi uuendus ja upgrade

          Sellisel juhul ei teegi suuri kõlareid, vaid teedki väiksesed, näiteks Visatoni FRS8 lairibaga saab Bassbox-iga arvutades kinnise kasti ruumalaks umbes 0.5 liitrit. Et sa paremini ette kujutaksid siis üks võimalikest kasti mõõtudest (välised) 11x13x8 cm.
          Minu arust ei ole eriti suured.
          Ma muidugi ei tea, kuidas see Logitach`i võim neid FRS8-id jooksutab, neil on väga madal tundlikus!

          See uus bassika kast ei tohiks erilist efekti anda, kindlasti teeks asja veidike paremaks, aga arvatavasti ei tasu ära, pigem juba uus element ja uus kast. Aga mina ei tegeleks woofriga enne kui korralikud esikõlarid olemas on.

          Aga kui sa pidevalt süsteemi uuendama tõenäoliset ei hakka, nagu sa ütlesid, siis mis mõttega see 1000 - 1400.- magama panna?
          Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

          Comment


            #6
            Vs: Süsteemi uuendus ja upgrade

            Microlab Pro 3 maksab poes 1400, seda vaatasin. Mõõdud rahuldavad ja keegi otseselt ei kurda ka.

            No siiamaani on X530 olnud täitsa rahuldav, aga tahaks lihtsalt suurema elemendi heli nautida, samas S90'd muretseda oleks ka lauslollus minu toa suurust arvestades.

            Süsteem tuleks niikuinii laptopi taha ühendada, eraldi spets cdmängijat, tuunerit vms soetama ma ei hakka. Hetkel mõeldud ~2100 krooni peaks olema ka piisav, et paremat heli saada nautida. Kui asi paistab täitsa mõnus, siis võib muidugi järgmiste palgapäevade kanti veel miskit süstida. Woofrile võiks tõesti ehk teise elemendi panna, aga ma neid valida ei tea ega oska.
            digiKUNST

            Comment


              #7
              Vs: Süsteemi uuendus ja upgrade

              woofer on ainult lisa. see annab helipildist 1/4...1/6 ja seega ei mängi nii väga rolli. kui sul on viletsad esikõlarid, siis woofer võib maksta ka 20k, aga heli jääb ikkagi jama. see, et keegi väga ei kurda, ei ole mingi määraja. suurem osa inimestest, kes ostavad endale arvuti kõlareid, ei tea muusika kuulamisest peaaegu mitte midagi ja seetõttu ei oska ka kurta. audiofiil jälle sellesse ämrisse ei astu ning ka kiruma ei pea neid süsteeme.
              muusika kuulamisel puudub sügav mõte 5.1 süsteemil, kuna suurem osa helikandjatest on ikkagi ainult 2 kanaliga. 5.1 pigem filmi vaatamiseks ja selle tarvis sul ilmselt praegustest tagakõlaritest ka pm piisab.
              olenevalt läpakast, suudavad nad siiski anda suht talutavat heli ja enamasti jääb piirama ikka odav kõlarisüsteem. seepärast soovitan helikaart osta viimasena. tee/osta endale korralikud esikõlarid ja siis kaalu, kas sul on üldse teist helikaarti vaja. ilmselt isegi vana S30 teeks laual meeldivamat heli, kui need praegused Logid
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

              Comment


                #8
                Vs: Süsteemi uuendus ja upgrade

                reuter, tänud. Kuna ma olen võhik kõlari ehitusse puutuvas, siis ISE ma ei oskaks valida elemente, ega ausaltöelda tea, mis seal (kõlaris) veel sees olema peaks. Hetkel on siis helikaardi ost edasi lükatud.

                Kas keegi suudaks mulle välja pakkuda miski mõõdukate mõõtmetega (kõrgus mitte üle 40-45cmi) kõlarisüsteemi ? Või ehk oskab keegi Microlab Pro 3'e kommenteerida (1400 krooni ATF/Arvutikeskuses) ?
                digiKUNST

                Comment


                  #9
                  Vs: Süsteemi uuendus ja upgrade

                  Visatoni FRS8 lairibaga pisikesed kastid
                  (vikadepanandus: http://www.visaton.com/en/bauvorschl...561/index.html
                  on küll meeldiva heliga kuid suht piiratud nii ülevalt kui alt. Samas võrreldes mingisuguse Creative crapiga, on asjad siiski peaaegu nagu päris.
                  Ehk vaatad ikka t-line kaste, mis saad põrandale panna ja mille dünaamika peaks ka oluliselt parem olema.
                  viimati muutis kasutaja marcor1; 17 m 2007, 19:14.
                  -

                  Comment


                    #10
                    Vs: Süsteemi uuendus ja upgrade

                    Pigem see Visatoni kit FRS8-ga http://www.visaton.com/en/bauvorschl...561/index.html

                    Nagu eelpool juba kirjutasin, saab selle eelarvega teha pisemad lairibad, 2-ribaline tuleks vist kallim.
                    Minu meelest võib probleeme tekitada see Logitech`i võim, mis esialgu neid FRS8-id liigutama hakkab.

                    Siis on veel sama hinnaga element http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...artnr=240-2001
                    Sellel on parem tundlikus, aga heli pidi olema kehvem kui FRS8-l.


                    Selle Microlab`i ja muu taolisega tegemist ei teeks, lihtsalt sisetunne ütleb.
                    Soovitaksin ikkagi ise kõlarid ehitada!

                    To: marcor1 , siia maani pole ühtegi arvamust kuulnud, et FRS8 kõrge ots kehv oleks, kas on endal kogemus või jagad kellegi arvamust?
                    Alumist otsa toetkas endiselt see Logitach`i woofer - midagi ikka ju.
                    Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

                    Comment


                      #11
                      Vs: Süsteemi uuendus ja upgrade

                      Esmalt postitatud marcor1 poolt
                      Ehk vaatad ikka t-line kaste, mis saad põrandale panna ja mille dünaamika peaks ka oluliselt parem olema.
                      Jama ongi selles, et erilist ruumi pole põrandale panne nagu pildil ära näha. :/ Laud on toa nurgas. Muidugi plaanis veits tuba muuta, aga muusikat kuulan ikka arvuti taga olles valdavalt, mitte diiivanvoodil istudes.

                      Visatoni kodulehel vaatas vastu päris huvitavaid kõlareid. Küll aga jäi mõnevõrra mõistatuslikuks, et mida siis ikkagi vaja on konkreetse komplekti jaoks ja kust kõike seda saaks. nt Aria tundus huvitav, samas leidsin ma ainult osa juppe müügilt, kasti jaoks näikse eraldi pinki vaja olevat

                      Crossover on ainult mitmeribaliste jaoks? 2 Lairibaga võiks kõlar ikkagi nauditav olla? Juhul kui kogu see hetkeline teadmatus jõuab juba valmisproduktini (kas ostu või meisterdamise läbi), siis ehk süstin veel raha, oleneb kuis meeldima hakkab.
                      digiKUNST

                      Comment


                        #12
                        Vs: Süsteemi uuendus ja upgrade

                        http://www.visaton.com/en/bauvorschl...561/index.html
                        need said "treitud" tagakõlariteks 20mm saepuruplaadist ja kaetud spooniga. Hetkel on "töökõlariteks". Graafikult on näha ka ju, et kuni 7kHz on norm kuid siis langeb kuni ~10dB 20kHz juures.
                        -

                        Comment


                          #13
                          Vs: Süsteemi uuendus ja upgrade

                          nt Aria tundus huvitav, samas leidsin ma ainult osa juppe müügilt, kasti jaoks näikse eraldi pinki vaja olevat
                          [/quote]


                          Ma leidsin Aria jaoks vajalikud "jupid" kõik ülesse:
                          Kesk-madalsagedus: TI100 1tk 2253.-
                          Kõrgsagedus: G20SC 1tk 700.-
                          Neid siis kumbagi 2 tk. kokku 5906.-

                          Lisaks kastimaterjal: umbes 500.-
                          Vatiin: paarkümend krooni
                          Terminalid: alates 50.- tk
                          Juhtmed: alates 10.- meeter
                          Imvertertorud: paar sada krooni
                          Lisaks veel filtrid: alates 500.-

                          Kokku vähemalt 7500.- väljaminek, aga minu meelest mainisid sa summat 1000 - 1400.- ?

                          Ja sellest "eraldi pingi" jutust aru ei saanud.

                          Aga ma vaatan, et Te ei vaevu minu postitusi korralikult läbi lugema, kirjutasin ju, et 2-ribaline korralikupoolne kõlar ei mahu eelarvesse.
                          Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

                          Comment


                            #14
                            Vs: Süsteemi uuendus ja upgrade

                            Lugesin ikka, lihtsalt nägi nõnda süütu välja, mitte 7500.- maksev.


                            3,3" lairiba valjuhääldi Visaton FRS8 - 177.- [2tk. 354.-]
                            Kõlariklemm VIsaton PT57NG - 34.- [2tk. 68.-]
                            Summutusmaterjal polüestervill Visaton, 20L - 52.-
                            Kastimaterjal X.-
                            - - - -

                            Kokku: 474.-


                            Eeldan, et see on kõik mida vaja, lisada veel juhtmed ?

                            Kaunis tillukesed elemendid on, aga see-eest heli peaks neil täitsa kiita olema ma oletan? Oletan selle, põhjal, et leidsin nt The Needle stiilis kaste, millel kasutati sama elementi. Tahaks just paremat tunnet, Logitechi plastik on kuidagi ahistavalt monotoonne ja elutu. Mõnevõrra sügavust ja mida veel (audioinimesed nagu te olete, kindlasti mõistate paremini sooviks just.

                            Samas kas see konkreetne kodukal olev disain suunaga üles, kas kuidagi muusika seisukohast poleks parem kui oleks suunaga "kuulaja" suunas? Muidugi mõeldav variant on ka ühel hetkel teha tagumised kõlarid juurde (peaasjalikult kuna antud hetkel oleks väljaminek täitsa mõeldav), nood võivad siis olla kodulehele vastava disainiga või miski muu. Ruumi oleks mängida kuni 40-45cm kõrguse disainiga juhul kui kellelgi mõni põnev ja hea oleks soovitada...

                            Kas hetkel FSR8 põhjal tehtud kaks kasti Logitechi woofri taha ühendades oleks ülekoormus või saaks woofer nendega hakkama (või mis üldse juhtuks)? RMS kõlarite võimsus 70 W (2× 7, 4 W ees / 15,5 W kesk. / 2× 7, 4 W taga / 25 W subwoofer)

                            Edit:
                            Vaatasin, et mu toas olev Sony FH-G80 makk oleks ka võimalik panna toitma asja. Kuigi specide otsimine on sellele ilge peavalu ja pole seni leidnud, siis tagant kirjutan andmed ka siia homme, proovisin pilti teha, aga mobla ie võtnud nii lähedalt.

                            viimati muutis kasutaja eXe; 18 m 2007, 20:57.
                            digiKUNST

                            Comment


                              #15
                              Vs: Süsteemi uuendus ja upgrade

                              Uued uudised.

                              Leidsin 2 isa tehtud S30 laadset kõlarit, mis peaks hetkelgi küll töökorras olema, kuigi mitte brlijantses seisus (üllatus missugune). Igastahes ta arvas, et kasti saaksin säilitada ja vahetada vastavad asjad välja lihtsalt. Pidavat olema kuivatatud kuusepuu kast.

                              Pildid:

                              Album kus on rohkem pilte






                              Ja makk ise:





                              Kasti mõõdud:




                              Vabandan piltide kvaliteedi pärast, mõni on makro tiba fookusest väljas/värisenud. Igastahes aimu saab.



                              Kõlarid PEAKS olema 4 oomised, koorisin otsad ära ja suskasin makile taha, mängivad ja täitsa hästi. Samas küsimus, et kui maki taga on 6-16ohm, siis mis ohud või muutused on juhul kui kõlarid on 4oomised? Hea meelega asuks kõlareid restaureerima, päeval ikka on aega parasjagu käes vahest (töötan öösel ja ööklubis) ja omale on koguaeg meeldinud nokitseda ja käsi külge ja taha ajada igalepoole. Suurem element oli mõõtude järgi 10.8cm (niipalju kui ta välja paistis), ons tegu seega 4,5" elemendiga?

                              Plaanin varsti ka tagant seina maha kruvida ja kiigata mis sees on, samas ehk on kellelgil juba häid ideid mida muuta ja vahetada?
                              viimati muutis kasutaja eXe; 19 m 2007, 20:19.
                              digiKUNST

                              Comment

                              Working...
                              X