Teade

Collapse
No announcement yet.

HOMEMADE

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    HOMEMADE

    jällegi üx teema, kus algaja üritab korralikku kõlarit ehitada...(lugesin siin foorumit ja vaatan et paljud on omale ise kõllid ehitanud). minu plaan on ehitada sellistes mõõtmetes kõlar nagu Audes 017, 012 ja 116. Siin ka üx link: http://www.audes.ee/new/medium_line/est_017.htm

    Probleem on selles aga et ma ei tea millist madalsagedushääldit osta: ise tahax osta selle: http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...20.html&lng=est 380 krooni.
    aga ma ei tea kas see on hea.
    teine variant, mis ma vaadanud olen on siin paljude lemmik Audes: 70W81-8 425 krooni.
    kesksagedushääldix plaanisin ma osta selle: http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...13.html&lng=est ja kõrgsagedusex ka mingi hääldi - seda ma ei tea veel. äkki saab lihtsalt kondekaga selle asja ära tehtud ?
    mul on siis mingit filtrit ka vaja sellele. mingi odavam 2 riba jaotusfilter on siin: http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...28.html&lng=est.
    nagu ma ütlesin olen ma algaja ja ootan abistavaid vastukajasid :-/ ...

    #2
    Visaton peaks olema hea küll, aga sa pead arvestama sellega et Visatoni valjukas on 4 oomine, Audese oma aga 8 oomine - 8 oomi jätab suurema tegutsemisvõimaluse. Audese koha pealt tean seda rääkida, et bassi mängib hästi küll - just see 70W81-8. 425 krooni on odav hind, poes on ta 495 krooni - kust sa sellise hinna võtsid?
    Kesksagedusena seda Visatoni T130 valjukat võid kasutada küll, kõrgsagedus tuleb sul kahg veel juurde vaadata. Siis oleks 3ribaline kõlar, millele filter tuleb veel juurde teha.
    Teine vairant on sul teha 2ribaline kõlar, kasutades seda Visatoni bassiwoofrit ja mingit soovitavalt alates 2 kHz mängima hakkavat kõrgsagedust. Sel juhul tuleb filter natuke teistsugune, mõnes mõttes odavam, mõnnes mõtte kallim ,mõnes mõttes keerulisem(aga võib olla ka kergem) - kuidas kellelegi.
    Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
    indrek@sac.ee, +3725174765

    Comment


      #3
      see 425 krooni on otse tehasest ostmisel.
      ma olen siin foorumi lugemisest aru saanud et sa intz oled mingi kõlariexpert...

      mis sa arvad, kui ma kasutax bassihääldina seda: http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...audio/vis4720.h tml&lng=est 380 krooni
      ja kesksagedusena seda: http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...audio/vis4713.h tml&lng=est

      et kuidas sellele mõjux see filter, mille muutesagedus on 1000/6000. bassihääldi ei mängix siis üle 1000Hz helisid ja kesksagedushääldi ei mängix üle 6000 Hz'i ?

      Comment


        #4
        Filtri koha pealt on sul põhimõtteliselt õigus, ainult et filtri idee seisnebki selles et õmbleb erinevate valjukate üleminekud sujuvalt kokku ja seetõttu päris vaikseks (või summutatuks, kuidas kellelgi) ta ei võta. Aga lõikab ära küll, nii et anud filtri puhul bassikas mängiks umbes 1000 Hz, siis hakkaks sujuvalt langema ning sealt jätkaks kesksagedus, mis mängib 6000 Hz, siis anneb järje üle kõrgsagedusele.
        Valjukaid võid kasutada küll, küsimus vaid kuhu sa kavatsed tulevased valjukad ühendada?
        Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
        indrek@sac.ee, +3725174765

        Comment


          #5
          mul praegu midagi kvaliteetset pole. mul on selline süsteem: arvutist läheb Schneideri keskusesse ja sealt läheb edasi mingisse vanakooli lääne grammofon-raadiosse ja siis seal on 2 kanalit kõllidele. nagu sillatud või midagi. ma proovisin endal kodus 10" Kenwood'i 150W RMS subwoofer'it ja selle ta toitis vabalt ära - võimu jäi ülegi - ma usun ise, et ta saab hakkama selle kasti võimendamisega mis ma ehitan ja kui ei saagi siis ma pean ostma kunagi parema - praegu mul raha pole aga ma tahax selle kõlari ikkagi valmis nikerdada.

          ma ei kujuta aga ette kuidas see kõrgsagedus sinna tuleb teha sest see filter on ju 2-ribaline - ma pakun et ma panen selle kõrgsageduse hoopis ilma filtrita sest need 3-ribalised filtrid on nii kallid.

          Comment


            #6
            No aga see filter kus olid jaotused 1000/6000 Hz ongi 3ribaline. Poest ostes on 3ribalised filtrid umbes 500(võib olla isegi rohkem, aga võib olla vähem) paar. Teine varaint on need kas ise teha või lasta valmis teha.
            Teiseks küsimus et mul jäis su jutust jutskui mulje et teed vaid ühe kõlari? Ikka kaks kasti ma arvan, või mis?
            Erinevad audio-videolahendused, helisüsteemide projekteerimine, konsultatsioon, audio-videotehnika paigaldus, häälestus, kõlarite ehitus, mööbel - http://sac.ee/
            indrek@sac.ee, +3725174765

            Comment


              #7
              2 kasti teen küll jah aga kõigepealt teen ainult ühe sest raha pole rohkema jaox praegu aga mingi sügisepoole teen teise ka ikka kui see üx hea tuleb.

              ja kas see on normaalne, et kesksagedus ei mängix üle 6000Hz'i ?

              ja sellel on ju mingi vale hinnainfo alla pandud - see ei maxa ju 167 krooni. http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...38.html&lng=est

              see on hoopis selle hind ju:http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...8.html&lng=est

              ja räägi mulle sellest, et kuidas toimib see • Muutesagedus: 3000 Hz
              kas see on ikka kaheribaline ? ma ei saa aru sellest - kas ta ei lase mängida ühel hääldil üle 3000Hz'i ja teisel polegi nagu piirangut ?

              Comment

              Working...
              X