Teade

Collapse
No announcement yet.

Küsimus kaablivahetuse kohta

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Küsimus kaablivahetuse kohta

Küsimus selline, et kas on mõtet vahetada arvutist võimendisse minev kaabel.
    Praegune kaabel on selline: Pilt, pikkus 3m, maksis mõnikümmend krooni, müügil igas suuremas poes.
    Uue kaabli võiks ise kokku panna: juhe, RCA1 või RCA2 ja 3,5mm. Arvuti helikaart on Creative Audigy 2 ZS, mp3-d on 192 kbps või rohkem; võimendi on Marantz PM-35. Millist juhet ja milliseid otsikuid oleks mõtet kasutada ja kas erinevust üldse kuulda oleks?

Kui sa tahad kasutada neid RCA pistikuid,siis sa peaksid valima ka oluliselt parema (jämedama)kaabli.Siis tekib aga see häda,et sa ei saa seda jämedamat kaablit enam 3,5mm pistikusse sisse (ei mahu lihtsalt).Lühidalt:Need sinu valitud tooted minu arust päris hästi omavahel kokku ei klapi.Vali natuke teised RCA pistikud.
    Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Kui need teised RCA pistikud tõepoolest 10kr/tükk maksavad, võin ma neid ju kasutada (iseasi on see, et min. tellitav kogus on 4tk). Aga kas kogu sellel ettevõtmisel üldse mingit mõtet on, st. kas arvutist tulev signaal on nii hea, et praegune juhe selles mingeid märgatavaid kadusid tekitaks?

Comment

Terv!

Päris aus olla siis ei ole mõtet!
        http://www.album.ee/user/16860279

Comment

no kui muud paremaks ei muutu siis enesetunne ikka muutub, hõbekabla oleks hea

Comment

Siin foorumis on kaablitest ennegi juttu olnud, kuid siis ühendati nendega korralikke CD-playereid ja võime, mõlemas otsas RCA pistikud. Ega ma ei kujuta ette, kas ma ise kahte kaablit üldse eristaksin kuulamise järgi.
            3,5mm pulk seab minu puhul vist asjale juba omad piirangud ja arvutikorpusest peaks teatav müra tulema. Oleks integreeritud helikaart ja 128kbps mp3-ed, oleks praegusest kaablist küll. Lihtsalt, Audigy 2 ZS on pisut parem kaart juba, kuigi kah arvutisisene, ja mp3-sid ka valin pisut. See panigi mõtlema.

Comment

Kui sa neid RCA pistikuid hoolega vaatad,siis neil on tagumine saba ots küllalt suure auguga.Selle kaabli jaoks on auk liiga suur.Neil puudub ka vedru,mis veidi takistab kaablit murdumast.Ma ei taha öelda,et need RCA pistikud on kehvad-vastupidi,Nad on oluliselt paremad,kui sinu olemasoleva kaabli RCA pistikud.Kuid nende pistikute jaoks peaksid sa vaatama jämedama kaabli.Hõbekaablil ei ole MP3 kuulamisel mitte mingit mõtet.Hõbekaablite poole võid siis hakata vaatama,kui sul on kodus HI-END süsteem.

Comment

Ega ma ei kujuta ette, kas ma ise kahte kaablit üldse eristaksin kuulamise järgi.
                Eristad küll.Aga mitte arvutist tuleva MP3 muusikaga.

Comment

Hõbekaablitest hakkan ma võibolla 20 aasta pärast mõtlema, kui üldse

Seega ma saan aru, et see helikaart pole võimeline tekitama sellist häält, mis võistleks CD playeriga ning millest võiks esineda märkimisväärseid kadusid praeguse kaabliga?

Comment

No üks asi on helikaart.Teine (ja hoopis tähtsam) asi on MP3 formaadis,kui sellises.MP3 ei ole mitte kunagi nii kvaliteetne,kui CD või Super Audio CD.

Comment

Originally posted by Ints@Jan 6 2006, 21:48
                      No üks asi on helikaart.Teine (ja hoopis tähtsam) asi on MP3 formaadis,kui sellises.MP3 ei ole mitte kunagi nii kvaliteetne,kui CD või Super Audio CD.
                      Kindlasti. Kuid suuremate bitrate-de puhul on kadu mõni protsent. APE formaadis väidetavalt kadusid polegi. Tihtipeale kuulatakse seda, mis netis esimesena kätte juhtus, ja siis pole tõesti kvaliteeti ollagi. Kui ise mp3-sid teen kasutan umbes 210kbps muutuva bitrate-ga kvaliteeti. Mõni asi on MPC formaadis, mõnikord kuulan arvutist CD-d ja viimasel ajal on ka mõni DVD ostetud. Kas ja kustmaalt see kaablivahetus kõne alla võiks tulla?

Kui sa neid RCA pistikuid hoolega vaatad,siis neil on tagumine saba ots küllalt suure auguga.Selle kaabli jaoks on auk liiga suur.Neil puudub ka vedru,mis veidi takistab kaablit murdumast.Ma ei taha öelda,et need RCA pistikud on kehvad-vastupidi,Nad on oluliselt paremad,kui sinu olemasoleva kaabli RCA pistikud.Kuid nende pistikute jaoks peaksid sa vaatama jämedama kaabli.Hõbekaablil ei ole MP3 kuulamisel mitte mingit mõtet.Hõbekaablite poole võid siis hakata vaatama,kui sul on kodus HI-END süsteem.
                      Aitäh, Ints, et seletad

Comment

Working...
                      X