Teade

Collapse
No announcement yet.

võimendi takistus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    võimendi takistus

    võimu paberid ütlevad, et kahe kõlaripaari tahaühendamisel võib takistus olla 8-16 oomi. praegu on taga üks paar, 2*8 oomi, kokku siis 16. kas veel ühe paari ühendamisel(2*4 oomi) langeb lihtsalt võimsus, või on võimule mingil viisil ohtlik?

    #2
    8-16 Ohmi all mõeldakse üldine takistus ÜHE! kanali kohta, mitte ei liideta kahe kanali takistust. Väiksemat, kui 8 Ohmi ma ei soovita ühendada.

    Comment


      #3
      Jep... Takistus on KANALI KOHTA... Sul präägast mõlemal kanalil (8-16 oomi) on taga 8 oomi?
      Siis tuletame natuke meelde takistuste liitumist... Kui ühendad järjest, siis liida takistused niisama... Kui ühendad paralleeli, siis liida takistuste pöördväärtused (1 jagatud takistusega) ja võta tulemusest pöördväärtus.
      Seega... Kui sa nende kõlaritega ühendad veel järjest teise paari kõlle, saad takistuse 16 oomi, mis on ok.. Kui paralleeli, saad 4 oomi, mis on keelatud...
      Kui takistus on suurem, ei juhtu midagi... (lahtiste otste takistus on lõpmatus). Kui takistus on väiksem, on paha-paha...(Lühis on null oomi, seda lähemale lühisele)
      Muidugi mida suurem takistus, seda vähem võimsust saad sama pinge juures -> võimendi peab rohkem kõrgemat pinget välja andma. Ja kui sa ühendad juurde teised kõllid järjest, siis see võimsus jaguneb veel nende vahel ära kaa... Oleneb nüüd võimust... Kui võimul on niipalju varu, et teise paari lisamisel mingit kasu on, siis on see kasulik... Kui aga sul juba präägast jääb võim kõlaritele alla, siis ei ole mõtet lisada, jagad sellegi võimsuse veel laiali -> mõttetu raha kulutamine...
      Ja kui lisad... Siis lisa ikke sama takistusega kõlar juurde... Sest kui on kanalis 2 erinevat kõlarit paralleelis / järjest, siis võimsus jaguneb ebaühtlaselt ja üks kõll röögib segaseks ja teine ikka suht kuss..
      Võimsus on pinge*vool, asendad oomi seaduse sisse ja saad paralleelühenduse korral U*U/R (suurema takistusega kõllile jääb vähem võimsust), järjestühenduse korral I*I*R (suurema takistusega kõllile jääb rohkem võimsust kui väiksemale).
      Seega oleks kasulik lisada teine paar 8-oomiseid järjest, kui võim muidugi seda lubab.

      Comment

      Working...
      X