Teade

Collapse
No announcement yet.

Soundbaride lahkamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Soundbaride lahkamine

    Tervist tervist.

    Üle väga pika aja tulen siia foorumisse tagasi, et arutada tänaseks popiks saanud soundbare. Sai soetatud uuem ja uhkem telekas, heli on hämmastavalt hea võrreldes kõige muuga mida varem kuulnud olen. Aga siiski, ei ole piisav. Varem olen kasutanud erinevaid torne stereo lahendusena.

    Aga nüüd on tekkinud soov proovida soundbari. Aga hirm tuleb nahka vaadates neid plastik korpustega kitsaid kõlareid. Pole oma kõrvaga väga kuulnud neid ja hakkasin rohkem uurima tagamaid. Valdav enamus väidab, et võimsus võiks olla sinna 400-500w (osa kirjutab juurde RMS isegi), aga manualis toote voolutarbivust vaadates vahib vastu keskmiselt 40-50w soundbarile kui ka bassikõlarile eraldi. Kuidas on siis võimalik, et 50 watist tekitatakse kuni 500w heli? On keegi lahti võtnud ja reaalse võimsuse ära mõõtnud? Stereopildi sepraratsiooni osas kahtlen ka, et kuigi hea on. Atmost väga ei loodakski saada, isegi kui üles suunatud kõlarid on peal.

    Tegelt palju ei nõua praegu. Rooside Sõda võiks natuke parema saundiga olla ja teinekord kui külalised külas, võiks joutuubi ka vaikselt põksuma panna taustaks. Aga mind nii häirib see marketing mis nende aparaatidega kaasas käib. Mis ime võimendid need nende sees on mille kasutegur nii lappes on?

    Soundbari iseenesest vaatan nii umbes kuni 500€ hinnaklassis. LG S80QY, Samsung Q700B, JBL Bar 500 jne.
    Estonian SPL & Sound
    @gargru

    #2
    Aga proovi homepodi.Mul maal teleka ees 2 homepod mini-üllatavalt head häält teevad.Plaanis juurde tuua homepod 2 kaks tükki .Aga muidugi peab olema mingi näritud õuna asi ka.

    Comment


      #3
      Esmalt postitatud Garol poolt Vaata postitust
      .. Valdav enamus väidab, et võimsus võiks olla sinna 400-500w ...
      Aga kui sa saad kõikide naabrite käest (võibolla ka mõni kangem luba vajalik) kirjaliku allkirjastatud loa, et võid õues sellise tugevusega heli tekitada (paar kilti ja enam raadiuses), siis miks ka mitte.

      Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

      Comment


        #4
        Kui näite tuua JBL BAR 500, kus lubatakse 590W RMS.
        Reaalne võiks olla 150W subwoofer (TAS5614 d-klass, toide 34V 5A), bar 4x25W + 3x 15W(4x TAS5825) ehk 145W, kokku 295W RMS.
        Kuidas 590W RMS saadi, löödi arvatavasti lihtsalt võimendi kivide max võimsused kokku 10% THD juures.
        Seadme taga olev voolutarve ei pruugi alati tõene olla, näidatakse keskmist tarbimist või mida iganes.
        Helikvaliteet on muidugi teine teema, mõnikord korraliku teleka originaalkõlarid teevad paremat heli (kui bassikõlar välja arvata) kui mõned soundbarid.

        Comment


          #5
          Bar 500 puhul mulle meeldib, et tal on 10" elemendiga kast ja lehe peal sagedusesitus võiks olla alates 35Hz. Loodetavasti müdistab alla 30Hz ka natuke.

          Telekaks osutus LG 65" MiniLED ja too mängib siuke 40Hz isegi täitsa tublisti. Aga tunda on, et heli tuleb teleka tagant ja ei ole nagu päris see õige. Tänapäeva telekatega saab teleka ja bari heli kombineerida ka.

          Ülesse suunatud kõlareid ilmselt ei tasu arvestada eriliselt? Kaheldava väärtusega on see info, et heli põrkab laest mu seljataha.

          Esmalt postitatud tiidu93 poolt Vaata postitust
          Seadme taga olev voolutarve ei pruugi alati tõene olla, näidatakse keskmist tarbimist või mida iganes.
          Seda jäin ma ise ka mõtlema, et millise kasutusega see number antud on. Võibolla selline keskmine jutusaate vaatamine. Raske öelda..
          viimati muutis kasutaja Garol; 09 m 2023, 12:56.
          Estonian SPL & Sound
          @gargru

          Comment


            #6
            Tänapäeva audioseadme taga olev võimsus/voolutarvidus näitab kaudselt, mida seade võimaldab. Kui D-klassi võimendil mis sounbaris, on kasutegur 60-90%, siis nii ongi. Lihtsaim kontrollviis on ühendada reguleeritav heli(generaator või app) AUX sisendisse, keerata sagedusvahemikku ja kuulata/mõõta kas piisavalt meeldiv mörin soundbari misiganes suurusega valjukatesse tekib.
            Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

            Comment


              #7
              Ma olen neid vidinaid ise näinud, mis jbl kodukal näha.. Tegelt kahetsen, et ära ei ostnud (miskit sellist tahtsin). See mis suuruse ja hinna poolest oli ok, sellel polnud bluetooth´i, oli Wifi ja juhtmed (eks ta selle taha jäigi). Mul oli kindel soov: suurus, bluetooth ja kaasaskantav.
              Sellist mis siin teemas käsitletakse ei uurinud, polnud otsest huvi, kuigi mäletamist mööda oli neid seal igasuguseid.
              Need mis kaasas kantavad olid ülikerged (nagu oleks 200W-ne ja tühi kast).
              Aga nende otstarve on tsipa muu, kui miskit kvaliteetheli taga ajada; ma ei saagi aru inimestest, teevad oma jura-arvustusi.
              Vaata seda videot, ehk annab aimu asja olemusest. Seal on hunnik väikeseid kõrgeid ja õhupläristi (või kuidas seda eestikeeles olekski nimetada paremini). Ehk siis Biit komplekt, ehk karaoke komlekt ehk koduteatri komplekt. Kõrged annavad Biit´i ja müra tuleb madalalt järgi. Võibolla annab selle mürageneraatori välja ka lülitada, ma ei tea; aga vaikimisi on ta selline.
              Kui on väikeseid lapsi majas, on äge asi, tean omast käest. Mul nii ägedat vanasti polnud, aga midagi sarnast kodus ikka oli.
              Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

              Comment


                #8
                Soundbare ma hakkasin vaatama osaliselt ka sellepärast, et kiisumiisu retsis mul ühtede tornide elemendid korralikult ära. Enam polegi julgenud panna teleka kõrvale midagi (kui just metall võre ees pole). Ja parasjagu kasvab väike põngerjas kellel tulevikus kindlasti tekib tahtmine tolmukupleid sisse vajutada. Kolmandaks, puhas huvi, et mis hype selle teemaga on.

                Tegelikult ma tellisin 10 minutit tagasi JBL Bar 500 omale ära ja lähipäevil võiks aimu saada, mis see endast kujutab. Mingikord hakkab kindlasti igav, siis võtaks asja legoks ja mõõdaks reaalsed võimsused ära. Uni-T multimeeter ja ka tangid, aga umbes täpse numbri saab ikka selgeks. Mitte, et võimsusnumber just nii oluline oleks. Enim tahtsin just seda soundbari selle subwooferi pärast. Justkui kõige suurema kastiga ja elemendiga. 6.5" ja 8" elemendid jätavad natuke külmaks kui tahta reaalselt madalat pauku. Suuremat bassimatsu naudin autos 18" elementidega. Kortermajas seda lõbu ei ole.

                Estonian SPL & Sound
                @gargru

                Comment


                  #9
                  Kuidas siis rahul Bar 500-ga?

                  Comment

                  Working...
                  X