Teade

Collapse
No announcement yet.

Kas Audes 037med riiulikõlaritega asendada on väga halb idee?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kas Audes 037med riiulikõlaritega asendada on väga halb idee?

    Mure selline, et olen koju uut mööblit valimas ja olen seisus kus ei saa oma 037meid enam normaalselt paigutada kuna ei soovi neid nurkadesse suruda. Kas on mõeldav, et saan vähemalt sama hea heli ka mõndade audese riiulikõlaritega kui lisan mingid audese woofrid? Tahaks väga audesele truuks jääda kuna 1 võimendi mida kasutan on audese lamp. Tegelikult see lamp just parim polegi suurtele tornidele ja seal olen ka transsvõimu kasutanud kuid sooviks uue seti koostada eeldusel et kasutan oma lampvõimendit edasi ja heli ei muutu kehvemaks ja tegelikult ei sooviks ka bassi osas mingeid kaotusi (bassi mängivad 037tes vanakooli võimsa onkyo transid)

    Kõlarid plaanin leida järelturult.
    tänud ette.

    #2
    Soovitaksin sulle neid Audese riiulikõlareid:

    https://audes.ee/et/products/reference-et/system7/
    "Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

    Comment


      #3
      System 7 on väga head kõlarid ainult et neil on hinnaklass hoopis teisest kategooriast, võrreldes 037 -ga on neil umbes üks null hinnasildil juures.

      Comment


        #4
        Esmalt postitatud scanspeak poolt Vaata postitust
        System 7 on väga head kõlarid ainult et neil on hinnaklass hoopis teisest kategooriast, võrreldes 037 -ga on neil umbes üks null hinnasildil juures.
        Umbes nagu minu mõte.

        Kuid kas üldse on helipildis, valjususes, helirõhus jne võimalik analoogne või parem tulemus saada 2.1 või 2.2 lahendusega või on see jube kompromisside tegemine ja asukohtadega mängimine? Mida nagu otsin hea selge kirgas vokaal ja kõrged ning võimekas ja mitte mudane vaid pigem täpne bass, iseenesest väga lihtsad nõudmised, lava kui sellist ma taga ei aja kuid jah, mõne plaadiga ma seda isegi tunnen ja seda hindan ka praeguse lahendusega. Kas peaksin kartma et põrandapoole mänguvate subidega on midbassil kuidagi auk sees ja mingid sagedused tuntavalt ülevõimendunud ja palju lihtsam oleks ikka klassikaliste stereokõlaritega hea tulemus saada?

        Comment


          #5
          Audese riiulikõlaritest on Studio suhteliselt madalale mängiv ja jõulise bassiga. Aga keskmisete ja kõrgete osas on ta tuimem ja tuhmim(võrreldes System 7-ga) ning tundlikus on neil ka madalavõitu. Aga samas hinnaklass on jälle soodsam.

          Comment


            #6
            Kas nees studio seeria kõlarid on oma madala tundlikkusega lampvõimendi taga kuidagi eriti ebameeldivad või väljendub see vaid sellest, et rohkem võimsust peab sisse kütma? On üldse audese lampvõimendi taha midagi sellist mõtet panna või on see pigem jama idee? See audese lamp oli vist 60w kanal audese a101 võimendil.

            Comment


              #7
              kui lähtuda Audese oma kodulehel avaldatud andmetest, siis on Studiod võrreldes Aues 037-ga 3db madalama tundlikusega.
              Ehk siis Studio peaks tegema 2W juueres sama valjut häält nagu 037 1 W juures . Aga 1W on juba üsna suur võimsus ja sinna 60W juurde sa vaevalt et kunagi seda nuppu keerata tahad...

              Comment


                #8
                Võimsuse ja tundlikkuse suhtega olen hästi kursis ja sellest saan aru, mu küsimus oli pigem selles, et lampvõimendeid pannakse reeglina vist lairibade või mingite uipu kergete pabervaljukate taha ja sellest ka mu küsimus, et kas sellel on minge eriline põhjus. Aga võimsuse osas jään teisele seisukohale, kõiki oma süsteeme kuulan vahest ka seal piiril kuhumaani suurte moonutusteta minna kannatab. Elutoas, magamistoas, vannitoas ja garaazis on igasugu lahendusi sest vanast 60w lambist kuni 4kw ja 2x18 bassidega PA süsteemini ja ka seda kuulan vahest max levelil kus veel häirivalt ei moonuta. Seetõttu olen üldiselt valinud võimendid võimsamad kui kõlarid, et korealik headroom lubaks vavest veidi valjemalt kuulata aga sellist tuju on harva ja hetkel vaatan midagi pigem vinüüli kuulamiseks.

                Comment


                  #9
                  See Priboi/Audes ei ole selline lampvõim, et ta ainult suure tundlikusega kõlaritega mängib. See on rohkem nagu transistor võimu skeemi järgi aga lampidega võim (tugev üldine negatiivne tagasiside on selles võimus), mingi 3 dB tundlikuse erinevust ei paist kuidagi välja. Ta mängib ühtviisi keskpäraselt iga kõlariga.

                  Comment

                  Working...
                  X