Teade

Collapse
No announcement yet.

8Ω lampvõimule 4Ω kõll - kuidas?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    8Ω lampvõimule 4Ω kõll - kuidas?

    kas on võimalik panna 8oomisele lamp võimule 4 oomine kõll kylge mis siis juhtub
    ja kas on võimalik midagi ymber ehitada
    >>>>>>>>>>>>&g t;Foorum <<<<<<<<<<<<&l t;<<<<<<<<

    #2
    mis ikka juhtub.... lõppvõim võiba maha põleda, muud midagi...
    ümberehitmaise kohta ei oska õelda, aga kõige lihtsam oleks kaks 4 oomist kõlarit jadaühenduses järgi panna :P


    EDIT: krt... ei pannudki ennem tähele et jutt käib lampvõimust?
    Intel inside.. Idiot outside...

    Comment


      #3
      mitte midagi ei juhtu ja midagi maha ka ei põle.

      Comment


        #4
        kysimus kas kui kuumaks l2hevad lambid kui masin töötab ja kui kõvasti peavad nad põlema masina sees on 5 lampi (suurt) ja yks neist läheb vaga kuumaks
        on see "Tavaline" või on midagi katki ja kui pannagi 4 oomine taha mis siis lihtsalt võimsus KÕLLI tõuseb ja kas temp. võimu sees tõuseb

        k ui saab midagi aru siis palun selgitada
        >>>>>>>>>>>>&g t;Foorum <<<<<<<<<<<<&l t;<<<<<<<<

        Comment


          #5
          Ei juhtu midagi hullu, pigem võivad tekkida moonutused suurel helitugevusel trafo võimalikust ülekoormusest. Maha ei põle seetõttu.
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

          Comment


            #6
            asja saab tglt ju kaheksaoomise peale ymber ka teha aga sellex vaja lõputrafo ymber kerida :huh:

            Comment


              #7
              teoreetiliselt ja põhimõtteliselt küll, kuid praktiliselt raske, sest see trafo on keritud sektsioneeritult ja koduses tingimuses ilma kermispingita raske teostada ja pole ka sisulist mõtet.Pole mõtet korralikku trafot oma tahtmise pärast ära narrida ja kui kindlasti on vaja, et see sobitus on nii täpne siis on otstarbekam otsida vastav koormus. B)

              Comment


                #8
                võimul on 4 suurt lampi ja yks lamp l2heb teistest tunduvalt tulisemaks niiet hakkab juba vaikaselt "plõksima" kas se on lamp võimude juures tavalinesiin 1-4
                >>>>>>>>>>>>&g t;Foorum <<<<<<<<<<<<&l t;<<<<<<<<

                Comment


                  #9
                  kõik on loomulik seal on 4tk. EL 34, mis on kusagil +550V anoodpingel tööle .aetud ja soojaks nad lähevad, kuid kui läheb punasks EL-34 anood see on selle lambi pikk hall osa siis on asi väga paha. seda olla ei tohi ja kui selline asi tekib siis lülita kohe välja muidu lambid lihtsalt sulavad kokku see tähendab et lambi klaas läheb sulama. see tuleb sellest et lambil puudub võrel negatiivne eelpinge ja see on ohtlik.

                  Comment


                    #10
                    annab seda korda teha (kas see hall riba mis on lambi sees mingi meenutab plekki või midagi sellist)kuda seda korda teha ??
                    >>>>>>>>>>>>&g t;Foorum <<<<<<<<<<<<&l t;<<<<<<<<

                    Comment


                      #11
                      Annab küll korda teha. Sellel lambil peale anoodi suurt midagi näha polegi. Kui see punaseks läheb, siis lähevad lambil varsti "põsed lohku". Mõõda pinget lampide tüürvõredel. See on altpoolt päripäeva lugedes 5. jalg, võtmest alustades. Need pinged peavad enamvähem võrdsed olema. Paraku mul see link ei avane, seega ei oska täpsemalt seletada. Peab olema miinuspinge paarkümmend volti näiteks.
                      Tihti juhtub hoopis, et lamp on "väsinud" (emissioonivõime langenud). Siis läheb samuti lamp punaseks. Minu praktikas enamasti nii ongi olnud. Piisab lambi vahetusest. Parem oleks veel kõik 4 lampi sarnaste parameetritega valida, aga selleks peab vastav mõõteriist olema.
                      Lampvõimule ei tee ülekoormus midagi, kui just nii kõvasti ei tambi, et lambid punased. Olen näinud, kuidas ühe DJ käes 600W lampvõimus kõik 14 lõpulampi ikka väga punased olid. Ei olnudki miskit hullu - võimu katteriie sulas natuke känkrasse, trafodest oli sirinal vaha jooksnud ja paar "lohkus põskedega" lampi tuli ära vahetada. Töötab siiamaani.
                      Palju ohtlikum on ilma kõllita töötamine - võib lõppeda trafo läbilöögiga ja ümbermähkimisega.
                      Harjutamine teeb harjutajaks.

                      Comment


                        #12
                        Proovi neid lampe omavahel vahetada ja vaata kas erinevates kohtades läheb ikka üks ja sama lamp kuumemaks või läheb suvaline lamp kindlas kohas. Siis lihtsam põhjust tuvastada..

                        Comment


                          #13
                          tegin selle katse ära ja selgus et lambid on korras ja et j2relikult on toitega mingi viga kuidas seda paranadada või mida teha
                          >>>>>>>>>>>>&g t;Foorum <<<<<<<<<<<<&l t;<<<<<<<<

                          Comment


                            #14
                            to Lemmy pole mõtet anda selliseid soovitusi enne tee enesele asi selgeks, mis lülituses ja kuidas on skeem tehtud. ja selleks, et teha kindlaks milles on küsimus, on selleks kindel metoodika ja mõõteviis. ja kui on lambid veidi erinevad seda saab ühtlustada negatiivse eelpinge reguleerimisega, kuid mitte suures piiris. esmaselt peab ikkagi kindlaks tegema mõõtmise teel, milles üldse küsimus on kui üldse on ja alles siis, muuta lambi tööreziimi, vahetada lampe või teha midagi muud.esmaselt tuleb asi ikkagi mõõtmise teel diagnoosida, milles üldse küsimus on.sellel võimul nii ,nagu ta tehtud on ,on üldse asja raske paika panna, seal tuleks teha skeemis muudatus, ja seda selleks, kui oled vaene ja ei jõua uusi lampe osta ja pead ka vanemate lampidega asja ajama. ja kui osta uued lambid siis suvaliselt erineva parameetriga lamp maksab 336kr tk ja kui osta nn. kuldne paar siis paari maksumus on 960 dollarit ja see x2. nii lihtne see kõik onngi.See kaugjuhtimise teel remondi õpetamine on nagu tagumiku kaudu hamba pararandamine ja kui teisel pool on tohtri asemel postiljon siis võib tagajärg olla ettearvamattu. Arvamise ja oletamisega kaugele ei jõua selle töö valdkonnas on kindlad reeglid, mille järgi tegevus käib.

                            konkreetselt selle võimu kohta, kui seal probleem on ja anoodid punaseks lähevad siis on küsimus EL-34 tüürvõre ahelas olevate takistitega, mis on kas läbi põlenud või oma nominaali muutnud ja seda vanade lampide tõttu, mille emisoon on suur. eelpinge -45-50V ei jõua lambi võrele või on see pinge muutunud. ja seegi on oletus, mis ei pruugi täpne olla.

                            edu teile.

                            kui sa selle võimuga hakkama ei saa või tekib probleeme võta priva teel ühendust.

                            Comment


                              #15
                              skeem
                              >>>>>>>>>>>>&g t;Foorum <<<<<<<<<<<<&l t;<<<<<<<<

                              Comment

                              Working...
                              X