Teade

Collapse
No announcement yet.

Valjuhääldi mähisepoolide remont

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Valjuhääldi mähisepoolide remont

    Mul on mõned S - 30 bass valjuhääldit, mis on vigased. Neil mähised läbi omadega. Muidu membraanid ja muud korras.

    Mõtlesin proovida neist veel asja teha.

    Kas keegi viitsib natuke näpunäiteid anda ? Näiteks millist traati poolide jaoks kasutada. Millega pean lahti võtmisel ja kokku panemisel arvestama ? Jne.

    Ei taha prügikasti veel visata.

    Tänan.

    Või mis raha eest keegi selle töö ära teeks ?
    viimati muutis kasutaja Scott; 16 m 2010, 02:46.

    #2
    Vs: Valjuhääldi mähisepoolide remont

    Näpunäiteks võin öelda, et see valjukas on paras algteadmiste hankimiseks valjuka remontimisel. Selle valjuka remondi hind on ~5-600, mis ületab elemendi realse hinna juba mitmekordselt.
    Seega atsetooniga sulatad membraani ja tsentreerimisrõnga lahti, eemaldad ettevaatlikult membraani, joodad klemmidelt juhtmesukad lahti.
    Siis on näha, mis on valjukaga juhtunud, tavaliselt on mähis katkenud mingi vea (ülekoormus või mehaaniline vigastus) tõttu.

    Kerid mähise poolialuselt maha, mõõdad traadi pikkuse ning mikromeetriga paksuse. Otsid uue mähisetraadi - sobiva paksuse ja pikkusega.

    Teed pooli taastamiseks sellise toru, mis poolialuse avast ilusti läbi mahub ja fikseerid peilidega. Kinnitad toru (puupulga) otsa vända ja kerid uue mähise väga täpselt, keerd keeru kõrvale poolialusele. Ilmselt tuleb mähis ka üle lakkida, et ta niisama lihtsalt lahti ei tuleks. Siis monteerid valjuka kokku tagasi. Liimiks sobib kontaktliim Moment.

    Tsentreerimisrõngaga on kõige suurem probleem, kuna valjuka väike gabariit ja konstruktsioon ei luba kasutada magneti pilus tavaliselt kasutatavat filmilindijuppi. Seetõttu tuleb tsentreerida käsitsi, loksutad mähise sellisesse asendisse kus see vastu magnetit enam ei nühi. See on tegelikult suht kiire operatsioon, kuna membraan ja korv on liimiga juba kaetud ja piisab vaid 1 minutist et enam membraani nihutamine ei õnnestu. Juhul kui mähis jääb vastu magnetit käima ning liim on kuivanud, pead jälle atsetooniga alustama selle eemaldamist.

    Lõpuks fikseerid liimiga kummilõdviku ja joodad sukad klemmidele. (ilmselt saab helisagedusgeneraatoriga tsentreerimisrõnga fikseerimist katsetada, selleks peab juhtmesukad enne liimimist paika jootma, seejärel pinnad liimiga katma ja gereraatoriga 1khz - näiteks saatel leidma rõngale koha, kus ta vastu mahnetit ei käi)
    Põhimõtteliselt on see kogu töö, eks üksikasjade kohta pead ise katse-eksituse meetodil selgusele jõudma.
    Jõudu remontimisele!

    Comment

    Working...
    X