Teade

Collapse
No announcement yet.

Parallel folded horn

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Parallel folded horn

    Tere
    Kunas siis hetkel tegeletud vähe paraflex kastide ehitusega, siis olen hakanud ka vähe rohkem süübima "horn" "pasun" tüüpi kastide voltimise kohta.
    üldiselt egas eriliselt mingeid konkreetseid vastuseid polegi leidnud. näiteks tapered vs straight (suurenev vs sirge vist EST vaste) ja siis asi mille kohta ei leia kohe mingit teemat on paraleelselt volditud 4 järku pasuna kohta, tegelikult üldse nagu paralleelselt volditud kastide kohta.
    reflec/aeroport/ventileeritud kastiga asi lihtne, pane või 10 inverterit, peaasi et häälestus oleks õige ja ava piisava läbilõikega, et ei tekiks seal õhu liikuvuse helisid, aga kuidas on pasun tüüpi kastiga, Kui element asub kasti keskel ja pasun siis avaneb kahele poole (kusjuures mingi disain vist isegi oli), minu küsimus on selle parallelselt avaneva (ei oska õiget nime anda) pasuna pikkuse kohta, kui ütleme, et arvutuslikult on mul vaja 3m pikka teekonda, et saavutada see lõike sagedus mis soovin siis kas paraleelselt avaneva pasunaga oleks 2x 1,5m teekond. Oma loogika ütleb, et ma saan hoopis teise häälestuse ja tunduvalt kõrgema.
    kuidas üldse tõlgendada kõlari kasti süsteemi, compound quarter wavelength horns.
    päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

    #2
    Huvitav, 100 vaatamist ja mitte ühtegi muljetamist või maha laitmist. Vanasti olid siin kõik Horn kasti disainijad ja ehitajad koos.
    päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

    Comment


      #3
      Mitte väga teemasse süüvides, huvitaks, milline kasti disain t-line puhul parim oleks, kui alumine piirsagedus seal 80hzi kandis?

      Comment


        #4
        sõltub siiski elemendist mida kasutad, 33*30*51 oleks minu 1x10" elementide puhul sise mõõdud , kus 17.9 oleks elemendi tagant seina kaugus ja 16.4 oleks põhjast seinte kaugus. aga kas see just ideaalne lahendus oleks seda ei oska ütelda
        ise olen aru saanud, et transmission line kastid mängivad madalamale, aga ei ole effektiifsed spl osas, kus tapered horn peaks jällegi valjemalt mängima, aga ei mängi piisavalt madalale (mõisliku kasti suuruse juures)
        seega ma siin mõtlengi, et mul 4x10" wooferit, teeks 2x2 elemendiga kasti. Transmission line kastidega oleks lihtne, kummalegi elemendile eraldi port/teekond vms. ja keskele lihtsalt kõrgriba.
        kuid huvitaks rohkem, teha mingisugune mini scoop, horn või mõni muu. lihtsalt sportlik huvi on tekkinud selle vastu.
        nalja viluks tegin arvuti kõlaritele (logitech z906) sateliitidele papist pasunad, paraflex kastid, lihtsalt ruuporid. lühidalt need mängivad igal pool ühte moodi, peaasi, et mingi karp taga on.
        päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

        Comment

        Working...
        X