Teade

Collapse
No announcement yet.

LEXUS is200 kaks Alpine SWR-12d2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    LEXUS is200 kaks Alpine SWR-12d2

    Click image for larger version

Name:	a1.jpg
Views:	1
Size:	17,4 KB
ID:	878445
    Suve lõpus võtsin kätte projekti kus oli vaja sedaani saada korralik rõhk. Tuli teha neljanda järgu bandpass kast, et vähendada kadusid heli hajumisel pagasi ruumi. Teine kamber on naeruväärselt väike aga täidab oma eesmärki pigem vaheflantsina pordiga kasti ja seljatoe vahel. Esimene kamber on poltidega kere ja seljatoe küljes. Vahel kiht summutusmaterjali, et asi tihedalt vastu kere oleks. Tagumisel kastil on kasti äärtest üle ulatuv krae, mille abil kinnitasin kasti esimese kambri külge(vajadusel saab eemaldada).

    Autol oli varasemalt võimendi pagasi ruumis, mida toitis 16mm2 kaabel. Kas teie arust ei ole nii, et see painduv autohelitehnika kaabel on liiga kerge ja õhuline, et reealselt läbi lasta sama voolu, mida üks korralik tööstuslik, tihe ja raske sama läbimõõduga kaabel annab? Mul viimasel ajal tekivad kahtlused selles osas.

    Sellel konkreetsel autol oli muidugi probleemiks ühendused ja liiga suur kaitse antud kaablile. Ega kaitsmed ongi nõrkadele!
    Click image for larger version

Name:	kaitse 2.jpg
Views:	1
Size:	107,7 KB
ID:	878440

    Uus kaabeldus: Kasutan internetist pärinevat väljendit Big 3 upgrade. Kasutusel tööstuslik tihe ja tugeva isolatsiooniga tinatatud vask kiudkaabel. Kõik kingad tinutatud otsa. Kõri ümber ja termokahanevaga kenasti otsad paigale.
    1. Generaatorist aku juurde jagamiskarpi. (25mm2)
    2. Jagamiskarbist - Akusse; Kaitsmeni ja sealt edasi taha.(25mm2)
    3. Tagumisest jagamiskarbist eraldi toited mõlemale võimendile.(25mm2)
    4. Generaatorile uus maandus keresse.
    5. Akule lisamaandus
    Ma ei ütle, et ma sellise lahendusega jubedalt midagi võitnud olek aga vähemalt tean, et kuskil pole enam kadusi. Kõik mis selles generaatorist ja akust tuleb on võetud ega kao kuhugi. Vana kaabeldus eksisteerib paralleelselt uutega kapoti all. Siiani pole maha põlenud generaator ülekoormusest.

    Võimendid: 2x Hertz hcp 1d
    Väga sümpaatsed aparaadid arvestades nende suurust. Saavad peaaegu nendest elementidest maksimumi kätte. Natuke on kasvuruumi kõvema võimendi näol. Paberi järgi ei ole 1 oomi stabiilne. Aeg ajalt sai pandud 1 oomi peal käima. Puruks ei läinud. Niisama sõites kuulates käib 4 oomi peal. Terminalid kastist väljas. Saab kiirelt ümber ühendada.


    Elemendid : 2x Alpine SWR-12d2
    Vanad head kummipumbad, paljudele tuttavad. Väidetavalt 1000wrms. Ise ei taha uskuda. Madistavad küll.

    Esimene kamber:



    Click image for larger version

Name:	Proov.jpg
Views:	1
Size:	86,7 KB
ID:	878436Click image for larger version

Name:	Eesmine kast pooleli.jpg
Views:	1
Size:	127,7 KB
ID:	878437Click image for larger version

Name:	Nahk pooleli.jpg
Views:	1
Size:	68,0 KB
ID:	878438Click image for larger version

Name:	Eesmine kast.jpg
Views:	1
Size:	103,7 KB
ID:	878439

    Korduvalt sai papi tükkidega kuju proovitud, et maksimaalse suuruse saaks. Lõpuks sai suurus paika. Seljatoe käetoe august tegin läbiva nahaga kaetud pordi. Valmis kujul silmaga nähtavad asjad said viimistluse. Ülejäänusi ei pidanud vajalikuks. Milleks põranda laudu alt poolt värvida.

    Tagumine kamber:
    Click image for larger version

Name:	Kast vineer.jpg
Views:	1
Size:	88,0 KB
ID:	878441Click image for larger version

Name:	Kast valmis.jpg
Views:	1
Size:	83,4 KB
ID:	878442
    18mm vineer. Hiljem sai sisse toed ka. Nurgad said paksu kihi liimi. Pordi ots musta alumiinium liistuga.

    Ühel ilusal päeval,
    Click image for larger version

Name:	Garaaz ilus ilm.jpg
Views:	1
Size:	105,6 KB
ID:	878443
    Sai asi valmis:
    Click image for larger version

Name:	valmis.jpg
Views:	1
Size:	110,4 KB
ID:	878444

    Lõppviimistlus sai sile ja lihtne. Tagasihoidlik. Pealmine ja külgmised paneelid on eemaldatavad ilma kruvimiseta. Valgustus juhtus täpselt võimni nuppude kohale - jube hea. Teisalt pagasiruumi mahub veel mitu kasti õlut ära(kastist välja võttes ilmselt rohkem), niiet auto jäi igati praktiliselt. Enamus rõhust jääbki salongi aga paratamatult aknalaual olevatest kõlaritest ja muudest aukudest midagi tuleb salongist tagasi. Üldiselt sai rahule jääda. Esiklaasi flex on arvestatav. Toyota märgiga plastikosi ka irdus nii mõneski kohast.

    Tagasiside on oodatud


    PiAudio
    viimati muutis kasutaja j0ss; 17 m 2016, 18:43.
    Siis kui redelil oled saanud upitades oma täpse jupi paigale, joonte vahele, imekombel tasakaalus püsid, paremas käes akutrell ja suus kruvid ja kruvi trelli otsa saanud helistab naine.
Working...
X