Teade

Collapse
No announcement yet.

Võimendi sisene RIAA

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Võimendi sisene RIAA

    Tere foorumlased. Seoses oma titesammudega vinüülimaalimas tekkis küsimus eelvõimendi kohta.
    Oman ühte vana võimendit Pioneer A-z370, millel on muuhulgas olemas ka Phono sisend. Antud foorumit lapates hakkab aga tekkima ähmane arusaam, et plaadilt rahuldava kvaliteediga (head kvaliteeti ilmselt see võimendi ise ei võimalda?) kätte saada peab olema korrektor kvaliteetne.

    Ehk, siis siit küsimus, kas võimendi sisene korrektor on rahuldav, või annaks tunduvalt paremaid tulemusi kui soetada väline korrektor ja ühendada signaal hoopis mõnda muusse võimendi sisendisse. Lisan väljavõtte ka võimu skeemist.

    (Helipeaks vinüülimängijal on AT95)
    viimati muutis kasutaja vin; 15 m 2011, 17:32.

    #2
    Vs: Võimendi sisene RIAA

    Sel korrektoril pole häda midagi, suht klassikalise skeemi järgi tehtud. Loomulikult,kui tahad "audiofiilsust" juurde saada, vaheta opakad ära "paremate" vastu. Aga see on pigem suht teisejärguline.
    Asja nõrk koht on tegelikult CMOS lülitud IC202 ja IC203, mis on ees suvalisel signaalil.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

    Comment


      #3
      Vs: Võimendi sisene RIAA

      Tänand martinj vastuse eest. Lohutav, et korrektor on ok. Aga kuna ma suurematsorti elektroonik ise pole (lähtudes sinu allteksitst, ehk tean kummast otsast kolbi käes hoida ja paljut enamat mitte ), siis küsiks, et kui nõrk koht see CMOS lülitid IC202 ja IC203 on. Kas nii nõrk, et sellega peaks kuidagi tegelema (ehk kas sellest sõltub võimalik helikvaliteet olulisel määral)? Kui jah, siis kuidas sellega on võimalik tegeleda- kas antud võimu ümberehitus oleks teostatav/mõtekas või siis on pigem mõtekas hakata vaikselt kiibitsema teistüüpi võime?

      Comment


        #4
        Vs: Võimendi sisene RIAA

        Ei tea kui audiofiil oled ja kas ka " ainult parim on Sinu jaoks hea". Ehk võta ja kuula ja kui oled rahul, siis jätagi nii. Need kivid lisavad veidi moonutusi juurde aga siiski piisavalt vähe. Asendamisel millegi "paremaga" tuleks sisendosa ümberdisainida.
        Vinüüli kuulamise puhul on esmamäärav siiski helipea ja selle (mehaaniline)tööreziim, siis tuleb muu mehaanika, siis kõlarid , siis ühendusjuhmed, siis alles võimendi .
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

        Comment


          #5
          Vs: Võimendi sisene RIAA

          Tänan asjaliku nõu eest martinj.
          Nüüd kisub vist natuke antud postituse algsest teemast välja, aga äkki antakse andeks. Nimelt nagu ütled on oluline helipea mehaaniline tööreziim. Kuna minul mängib AT95e helipea lugusid maha, kasutadaes selleks Estonia 010 mängjat , siis natuke olen ummikus käpa häälestusega. Kammisin siinse ja ka muud foorumid läbi aga konkreetset infot teglikult ei leidnudki. Sain teada et Estonia käpp on väidetavalt ebastandardse pikkusega või siis asetseb plaaditaldriku telje suhtes vales kohas.... ja et seega igasugused stanardsed käpa/helipea- häälestus õpetused selle masina kohta ei kehti? Kas oskab keegi viidata, või teab ise öelda millised on Estonia 010 käpa parameetrid ja millest peaks lähtuma antud isendile helipea paigaldusel?

          Comment

          Working...
          X