Teade

Collapse
No announcement yet.

iPod Classic SSD

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    iPod Classic SSD

    Sattus kätte iPod Classic, 80GB 6. generatsioon.
    Sisselülitamisel teeb kõvaketta lugemispea natuke häält, justkui otsiks midagi ja siis saan ekraanile kena punase X-ikooni ehk siis see kummaline, 1.8" ZIF kõvaketas on surnud..
    Uurisin natuke googlist ja sain huvitavat infot, et osa neist Classic iPod mudelitest pidavat olema vist ühe parima DAC muunduriga mida kaasaskantavatele muusikamängijatele kunagi paigaldatud ja arvestades veel ka asjaolu, et Ipod-e enam ka ei toodeta, mis teeb ta ka natuke rariteetseks ning kui see töötab siis tundub olema igavene - viimane muusikamängija mis sai soetatud 2007-2008a oli 8GB nano 3Gen ja töötab siiani ja üsna aktiivses kasutuses, aku peab vast 12 tundi kui ei näpi, alguses pidas ööpäev umbes.

    Seega mitmeid neid kasutanud ja kõik nad on olnud väga töökindlad siis mõtlesin, et hangin uue ketta ka Classicule aga otsingute käigus sattusin hoopiski millegi huvitavama otsa - https://www.iflash.xyz/

    Ehk siis adapter mis muudab tavalise HDD iPod-i kaasaegseks, SSD tüüpseks ja sellega kaasneks veel võimalus kasutada ka oluliselt suuremat akut, lugesin, et reaalselt (ilma näppimata jutti sisselülitatuna ja musa mängides) on saavutatud tööaega isegi 2 nädalat jutti kui kasutatud on SD kaartidega adapterit ja tänu vähenenud mõõtudele asendatud aku palju mahukamaga kui orginaalis. Ka müügil on neid moditud iPode, isegi kuni 2TB mahuga.
    Kasutada saab siis nii mälukaartide adaptereid kui ka m.2 mini sata SSD kõvaketast kuid viimane pidavat olema energiakulukam.
    Kuigi Tarkani adapter ja töökindel mälukaart on kasutatud (aga jumalteab mis töökorras kettaga) iPod Classicuga ilmselt samas hinnaklassis siis päris huupi rapsida ei tahaks, et:

    Kas keegi on ise olnud samas olukorras või kas keegi siinsest rahvast on selle musamängija modifitseerimist läbi teinud? Kui siis mis tulemustega ja mis vahendeid kasutades?
    -superradical-
Working...
X