Teade

Collapse

Ärifoorumite reeglid.

Ärifoorumid on nähtavad ainult registreeritud ja sisselogitud kasutajatele. Ärifoorumi osades kehtivad täiendavad reeglid.

Elfafoorumis võivad kaupu müüa vaid eraisikud. Juriidilistele isikutele (kauplused; firmad; e-poed; müügi- ja oksjonikeskkonnad jms.) on oma kaupade müük ning reklaam keelatud.
Teise foorumikasutaja poolt algatatud äriteemasse on keelatud konkureerivate pakkumiste tegemine. Nende edastamiseks tuleb teha oma teema.
Uue teema loomisel pane olenevalt sisust teema pealkirja esimeseks täheks üks variant kolmest: O: - ostusoov, M: - müügisoov, V: - vahetussoov, millele järgneb kauba nimetus.
Ärifoorumi müügikuulutustes ei ole lubatud viited ja lingid muudesse müügikanalitesse: oksjoniportaalid, kuulutustelehed j.n.e. Lubatud on lingid kauba tootja info lehtedele.
Kuulutuses peab olema kauba või kaupleja asukoha info.
Kui sul on rohkem kaupa müüa siis tee seda ühes teemas.
Kui äritehing on on edukalt lõpule viidud, sulge teema.
Küsimuste või probleemide korral võta ühendust foorumi moderaatoritega.
See more
See less

DVB-T / DVB-T2 siseantenn

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    O: DVB-T / DVB-T2 siseantenn

    On tekkinud vajadus DVB-T / DVB-T2 siseantenni järele. Pakkuda võib nii passiivset kui ka aktiivset e. võimendiga antenni . Ideaalne oleks kui asub Tartus aga võib ka mujalt pakkuda.
    20+ aastat elfafoorumis

    #2
    Tartus võiks traadijupp töötada, või juba proovitud?
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

    Comment


      #3
      Hea toaantennide valik oli Akordi poes (Tähe t. või Sepa turg).

      Comment


        #4
        siseantenn ei ole kunagi parem kui traadijupp. Antenni teeb heaks suuunatoime mis annab ka antennile võimenduse, toas pole suund oluline sest signaali teel on alati midagi ees mis muudab suunda. Traadijupp võtab igaltpoolt vastu ja seda teeb ka toaantenn. Muidugi vaja mõni meeter antennikaablit vahele panna et see antenn-traadijupp oleks elektroonikast väheke kaugemal, muidu iga elektroonika segab teda.

        Comment


          #5
          DVB-T saatja asub televiisori asukohast max. 1.5 km kaugusel ja saatja antenn on televiisori kõrvalt aknast näha . Seega ei näe olulist põhjust korralikuma antennisüsteemi ehitamiseks. Vajalik oleks lihtsalt, et antenni saaks stabiilselt aknalauale paika panna ja see seal stabiilselt püsiks.

          ​​​​​​Tegelikult selles kohas laheneks probleem vist tõesti korraliku antennipistiku külge joodetud traadijupiga täiesti hästi ära.
          20+ aastat elfafoorumis

          Comment


            #6
            Müügil on pistikud, kuhu saab kruvi alla traadijupi panna, omal panin ca 50cm(300/sagedus MHz annab antenni pikkuse cm-des) elektrikaabli soone koos plastkestaga (pistiku keskmise klemmi külge minev osa vaja ikka ära puhastada), , selle siis mingi videomaki või teleka kaasas olnud kaabli abil viisin aknast telekani ja toimib. Kahe akna vahel ei riiva silma ka eriti.(ühes kõrgemas kohas näitas isegi Soome kanaleid mis ca.85km kauguselt tulevad). Olen proovinud ka erinevaid toaantenne ja ütleks, et umbes pooled jäävad traadijupile alla(pole mõõteriistaga mõõtnud aga digiboksi numbrid näitavad). Paremad olid need mida tuppa ei tahtnud panna 5 elemendiga redelid,

            Comment


              #8
              Esmalt postitatud ppv poolt Vaata postitust
              (300/sagedus MHz annab antenni pikkuse cm-des)
              Mina saan 300 / 600 MHz = 0,5 cm.

              Head susserdamist !

              Comment


                #9
                300/MHz annab lainepikkuse, seisulaine jaoks oli vist neljandik pluss suvaline täisarv vaja. Meetrites muidugi.

                Traadijupist järgmisena olen kasutanud coaxi millel soon ja varje teine teises suunas keeratud. Et kui vaja telekast kaugemale viia, nt akna juurde.


                Aga proovi alustuseks kirjaklambriga kui nii lähedal.
                viimati muutis kasutaja elukaz; 07 m 2024, 08:10.
                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                Comment


                  #10
                  Antenniks kasutatakse lainepikkusest veerandit, seega vaja saadud tulemus 4-ga jagada. 600MHz lainepikkus 50cm, veerandlainevarda pikkus 12cm. seega vaid 12cm vaja traadijuppi.

                  Comment


                    #11
                    Atennivendadele on mul pakkuda Esperanza digiboks. kusagil ka müügikuulutus. Ei pressi, aga ehk läheb kusagil vaja? Kena suve!

                    Comment

                    Working...
                    X