Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Videokaardi veider käitumine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Videokaardi veider käitumine

    GV-N710D5SL-2GL videokaart toimetab juba pea 2 aaastat veidralt, vahel lihtsalt arvutit käivitades jääb ekraan pimedaks, üldiselt taastub kõik kui lülitada arvuti välja ja käivitada uuesti. Paaril korral on lihtsalt keeldunud pilti näitamast, aitab ainult kaardi eemaldamine ja siis uuesti paigaldamine.
    Vahepeal keeldus teisele monitorile pilti andmast ja loobusin üldse kasutamisest, jäi ta arvutisse ja pildi võtsin emaplaadi väljundist. Anomaalia kadus peaaegu ära aga nüüd 2. korda suudab ta pildi ka kaotad emaplaadilt - kaart väljas töötab, kaart tagasi pannes töötab ka emaplaadi väljund...
    Tuhnisin maailmas, et kas niisugust anomaaliat on kuidagi lahendatud aga ei jäänud midagi silma, kas aitab ainult iga päev uuesti tarkvara desinstall ja uus install? Kole tüütu.
    Kas sellele totrale veale on üldse mingit loogilist seletust, mis võiks seda tingida?
    Juhtmeid töötamise ajal ei ole kunagi ühendanud ei arvutil ega ka kaardipesadesse.
    Originaaltarkvara sel kaardil tundub jura, vahel käivitub tarkvara mingi operatsioon, milelst ekraanil ikoon, suvalsiel ajal, on silma jäänud, et vahel arvuti pool päeva töötanud ja siis ilmub keset ekraani videokaardi tarkvara ikoon...on saanud maha installitud, proovitud ka uuemaid versioone, taas kaasasolnud DVDlt ...miski näib, et ei lõpeta anomaaliaid. Mingit suurt koormust pole ka olnud, trükkplaadi joonistamisel pm ainult kasutanud 2 monitoriga, mingit videokoormust ta muud ei saa, mänge ei mängi. Mis võiks olla põhjus?

    A, teises arvutis kaart näitab pilti, füüsiliselt seega ei usu viga.
    -superradical-

    #2
    Viga võib olla mitmel pool. Võib olla emaplaat, videokaart, bios, soft..
    Mul oli sarnane, vanem versioon, ka GB ja Nvi ja müravaba. Hakkas jamama, lõpuks oli kutu, ei võtnud kusagil enam pilti üles. Ja lisaboonusena tõmbas emaplaadi ka endaga kaasa ja seda vaid ühe tööaasta jooksul.
    Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

    Comment


      #3
      vaata mobo kriitilise pilguga üle. minul põhjustasid sama suguseid abomaaliaid mobo toite stabikad, mis olid CPU lähedal radika all.

      Comment


        #4
        Mis see prose ja emaplaat sul on? On´s seda kaarti vaja, aint emaplaadist ei piisa tööks?

        E: Nii karmi etteantud hinda on raske pakkuda. Kas kõrgus on ka piiratud?
        Kui mul oleks "vesi ahjus", siis võtaks vist Safiir RX550 või miskit sinna kanti..
        viimati muutis kasutaja erku; 09 01 2022, 23:25.
        Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

        Comment


          #5
          Prose ja emaplaat toetab kuni 3 monitori korraga. Neil polegi videokaarti vaikimisi küljes/ vaja.
          Erinevaid kooslusi ühendada saab kaablitega või vaheklotsidega. Milline täpselt sobib, ei oska küll täpselt öelda. Eristatakse primaar ja sekundaar otsi ning klotsi kasutusel võib arvestada reso piiranguga (klotsil on kivi sees ja sealt ka piirang).
          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

          Comment


            #6
            Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
            Arvuti viga ei ole sest kohe kui viskan kaardi välja kõik jälle töötab ja kui kaardi tagasi panen siis ka töötab kuni jälle paneb näkku.
            Toiteprobleem. Lihtsam on kontrolli toiteplokist alustada, kui see kindel, siis need ahelad mis emaplaadil toitega tegelevad. Kui kaarti pole, on energiatarve väiksem ja jaksab käima minna, paned kaardi, tarve suureneb ja tulebki loterii. Kuna loterii on ka üldse ilma kaardita, siis see on selge märk toiteprobleemidest.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

            Comment


              #7
              Mul on kolakastis ka Seasonic toiteplokk, mis ei pidavat kunagi läbi minema... nii et kõike võib ette tulla. Ma seda ei usu et kaardi enda mingi regulaator kalab, aga see mis siini kontrollib, võib küll. Mul on selliseid kaarte 3-4tk lähikonnas kasutusel nende ilmumisest saadik, ei ole teada et nende endiga midagi oleks imelikku. Nad muidugi ka GB emaplaatidega komplektis.
              Et poweri teema selgeks saada, oleks vaja mingit üsna võimast , st suure tarbega kaarti proovida, sest 710 on ju ca 25W tarbega ise, mis on köömes tegelikult.

              Muide, mõnikord võivad ka mälud hakata nii konima. Proovi neid omavahel vahetada, ükshaaval ka.
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

              Comment


                #8
                Ma kujutan et seal on 800 G2 SFF masin. Nendel on vaikimisi toitekad 180W ja üles. Emaplaadil on vaid 6 + 4 pin toite otsad. Peal on 84W APU + mälud + ketas ja muu. PCI siinid on ette nähtud laienduskaartidele; LAN, COM, PRINT ja muu säherdune. Puhtalt tehniline pill, töö tegemiseks. Päris hea energiaklassiga asi kokkuvõttes.
                See kaart ei sobi vist konteksti teps mitte ja kes neid kaarte teab, palju seal tegelikult voolu kulub.


                Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

                Comment


                  #9
                  710 jaoks oodatakse ca 300W toiteplokki tootja andmetel. 25W suurusjärgus tarvet nägin mingites testides ja kui kunagi ise tarbimist mõõtsin, tuli ka umbes sinna auku, äkki veid vähem isegi. Ma arvan et olen kunagi katsetanud mingi 250W Acbel toite taga, justkui töötas ka, aga see oli vast 5-10 minutit ehk.
                  Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                  Konfutsius

                  Comment


                    #10
                    Ma ei usu et asi toites on kuna Gt710 on nii lahja kaart. Codegeni 300W toitis probleemideta Gt8800t, OK prose oli väga väikse tarbimisega A4 aga ikkagi.
                    Endal oli sarnase mõttetult 2GB mäluga Gigabyte'i Gt730ga probleem-nii kaua kui ainult netti lehitsesid oli kõik korras. Kuid youtube'i või ETV järelvaatamist kasutades jooksis mõne aja pärast arvuti kokku. Igatahes aitas emaplaadi biosi uuendamine.
                    Maailm oleks puhas ja süüta
                    kui poleks õllejogurtit
                    - Õ.Õ.

                    Comment


                      #11
                      Võtan alltoodu antud teema kontekstis tagasi. Kui tõesti kohe käivitades jama, siis ei puutu draiverid jmt antud juhul asjasse. Aga üldise info mõttes võib jääda.

                      Kui keegi kunagi peaks veel sarnase murega sellesse teemasse komistama, siis panen veel ühe idee:

                      võiks alustada tarkvaralise "pinnase" kontrollist. Kõige lihtsam on jooksutada mõnda aega mõnda Linuxilist. Ehkki seal saavutatud edu ei pruugi olla 100% ammendav kinnitus, et viga on tarkvaras (sõltuvalt sellest, mida konkreetne driver kaardilt "nõuab"), oleks veatu toimimine kahtlemata alus mõtlemiseks... Ja Windowsi puhul graafikakaardi tarkvaraga majandades, on mitmelgi pool mainitud DDU lahendust, mis lühidalt öeldes tagab selle, et süsteem saab tõepoolest kõikvõimalikust graafikakaardiga seonduvast lahti, enne kui hakatakse uut paigaldama. Üks pikem ja puust & punaseks teemaarendus on siin.
                       
                      viimati muutis kasutaja kaurman; 25 05 2022, 03:44. Põhjus: Täiendasin, kuna ei lugenud esimest postitust korralikult

                      Comment


                        #12
                        Huvitav et see "planned obsolence" avaldub pigem vindoosnikutega . Mul on paar NV710 kaarti ja need ei näita mingitki ikaldumise märki kuidagitmoodi, mina ei näita neile vindoosnikut ka .
                        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                        Konfutsius

                        Comment


                          #13
                          Mis neil doosikutel seal peas toimub, on raske hoomata küll.
                          Mul on vaja jooksutada rakendusvara, nii et ma nendest "keeniustest" päris ei pääse. Ma lausa ostsin nende pro plaadi, mis selgus on ka vigane, sest on ju vaja hädavajalikke ülitähtsaid uuendusi.
                          Aga uuendused kutsuvad esile ilusa sinise ekraani, millel on uus kujundus võrreldes vanaga ja see tähendab ka ca 80 GB jagu installivaeva, juhul kui rakenduste softi-võtmed alles jäävad.
                          Nii saab pro-l neel ülitähtsad ja vajalikud asjad ära keelata, mida tühma kodukasutaja versiooni juures ei saagi (ilmne näide, kuidas suhtutakse inimessese, kellel on ka kodu ja seal arvuti-seadmed).
                          Aga siis oli vaja lisada üks Adoobi meeste koodijupp. Ja selgus, et algpõhja on kirja pannud inimesed, kes arvatavalt on juba pinsiealised, nii et dottnett 3.5 on vaja lisada, et asi töötaks.
                          Siis.. otse lisada ei saa, sest see laeb kohe 3 GB "uuendamist" alla. Laadisin alla täispaketi 3.5 ja proovisin insallida netiga.. ja ilma.. ja ei midagi, ainult veateated. Kui oled nii tõrges, et nende sinise ekraani uuendusi ei taha, siis ei saa dottnetti ka; fakt.
                          Ja sai siis leitud teiste meeste poolt kohendatud dottnett ja seal sooviti lisaks kõike paremat ja ilusat päeva jätku.. Ja nii oligi, install tehtud ja vigu pole (reklaame ja muud jama ka pole).

                          Selle "tühmikute" 10. versiooniga on ka igasugu geisse. Korra lükkasin kuuks ajaks need toredad uuendused edasi.. ja nüüd ei saa validagi, et midagi üldse edasi saaks lükata.
                          Laeb, millal laeb ja mida tegelikult laeb on suuresti saladus. Vahest jookseb korraks kokku/hangus ära= installis jälle miskit. Vahest käivitad, installib.. pärast heli ei tööta näiteks, siis pommitad toda auto veaotsingut, teed restardi siis mõtleb tükk aega (krt, aru on saada insallib miskit), siis töötab heli jälle.

                          Nüüd on hakanud rauatootjate itimanid ka samasugust jama korraldama. Tuleb ekraanile lihtsalt kiri, et nüüd hakkame biossi uuendama ja krt mida kõike veel. No ei, kas südametunnistust neil enam ka pole, on küsimus.

                          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

                          Comment


                            #14
                            võbolla see jutt on huvitav mõnele
                            https://hardware.slashdot.org/story/...wer-connectors

                            ei hakanud uut teemat tegema.

                            Comment


                              #15
                              Tere,
                              Kusagil juba kirjutasin et kui 10 installida, kehtib ka 8 ja 8.1 kohta, tuleb alguses need "heeblid" mis ette tulevad absoluutselt kõik panna NO asendise ja unustad igasugused updated ja Microsoftid.
                              Mis teemasse puutub siis oli kah samalaadne probleem. Mida kõike ei teinud, draiverid, protsessor, toitekas, mälud, emaplaate vahetasin- midagi, kord boodib üles, siis hangub. Bootimine ja jälle pimeekraan.
                              Kobina pähe vahetasin arvuti ja monitori vahelise VGA kaabli ja ülla- ülla kõik probleemid kadusid ja masin töötab tänaseni laitmatult. Vana kaabel oli üldse veider, kummaski otsas oli üks jalg puudu juba uuest peast, kuna sellel kaablil mis töötab korralikult olid kõik jalad olemas. Müstika!?
                              Proovisin seda kaablit teisel arvutil ja ka see arvuti ei läinud käima. Viskasin kaabli prügisse ja lõikasin enne tükkideks et keegi kusagil üles ei korjaks ja samast jamast osa ei saaks

                              Comment

                              Working...
                              X