Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Õmblusmasin Tuula Model 1 jalule

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Õmblusmasin Tuula Model 1 jalule

    Tervist.

    Kuna õhtud on juba hämaramad, hakkavad igasugused imelikud kohvrid taas end ilmutama. Sel korral pealkirjas mainitud isend.
    Elektriga pole ta ilmselt ammu käinud, oli minu kätte jõudes varustatud mehaanilise ajamiga mida pakuti lisavarustusena või miskit säärast. Mootor paistab ka värske ning harjad viisakad. Juhtmedki olid kadunud aga pedaal õnneks alles.

    Igatahes, jõudes tuumani - mootori küljes on üks kondensaatori laadne toode, millele oleks soov asendus leida. Minu isendi raamatus midagi skeemilaadset ei ole aga vene foorumites kaevates ühe hädise koopia leidsin. Ülesvõte kõnealuse mootori enda küljes olevast teemakangelasest. Takistust näitavad nii mustad kui valged otsad ootuspäraselt sama numbrit ca 130 oomi, seega kahtlen sügavalt töövõimes. Kas keegi teab antud lahendusele valgust heita mis kõnealuse mootori ümber hõljub? Oleks teoorias võimalik asendus kahe eri kondensaatori näol?

    Click image for larger version

Name:	Tuula 1.JPG
Views:	1
Size:	31,5 KB
ID:	883695

    #2
    Vs: Tuula Model 1 jalule

    Küll topelt post kuid võib teatada, et aparaat toimib. Tegin väga algajaliku vea - lahti ununes ju joota mõõdetav asi. Ühed otsad olid küll lahti, eks see eksitas. Korrektselt toimides miski lühist ei meenutanud, seega edasine oli vana asja rutiinne kontroll-hooldus ehk maandusega tekstiilkattega toitekaabel, kõiksugu isolatsioonide kontroll, uus hõõglamp, määrmine jms. Asja juurde käib ka korralik puhastus ning miskise 3M vaha tõmbasin ka käsitsi peale mis autokeemia riiulil laboris leidus. Õmmelda pole küll proovinud, see polegi vist eesmärk aga suures plaanis tundub kõik toimivat. Isegi eestikeelne juhend on kaasas.

    Uutele töövõitudele! Avastamata kohvreid on veel palju.
    Click image for larger version

Name:	Tuula 3.jpg
Views:	1
Size:	409,7 KB
ID:	872960

    Comment


      #3
      Vs: Tuula Model 1 jalule

      Eile lugesin ja vaatasin skeemi ega saanud aru, millega tegu. Aga see ju samasugune õmblusmasin nagu meiegi peres. Suht kapriisne õmbleja, aga kui korralikult hääles, siis saab tööga kenasti hakkama. Sajandivanune Singer on siiski teisest puust ja vaatamata vanusele üle igast veneaegsest õmblusmasinast.


      OT:
      Esmalt postitatud oovi1220 poolt Vaata postitust
      Küll topelt post kuid võib teatada, et aparaat toimib.
      Antud juhul pole millegi vastu eksitud. Postitustel piisav vahe ja uus postitus teatab töövõitudest.
      73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
      ATiP1pN4XeM

      Comment


        #4
        Vs: Tuula Model 1 jalule

        Esmalt postitatud Scott poolt Vaata postitust
        Aga see ju samasugune õmblusmasin nagu meiegi peres. Suht kapriisne õmbleja, aga kui korralikult hääles, siis saab tööga kenasti hakkama.
        Sama lapsepõlvemälestus siin. Isa ja ema mässasid aastaid sellisega kordamööda - kui see jälle kapist välja võeti, siis isal kulus häälestamise peale alati tunduvalt rohkem aega kui pärast emal õmblemise peale.

        Comment

        Working...
        X