Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Pesukuivati HE error

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Pesukuivati HE error

    Tere!
    Samsungi pesukuivati viskas täna HE errori ette. Puhastasin filtri ja filtriümbruse ära. Võtsin kaane ka lahti ja puhastasin niipalju kui sain, aga tööle ei hakka. Päris lahti ei hakanud võtma, see vähe suurem pusimine. Leidsin, et tuleb 3 sekundit nuppe all hoida ja siis näitab täpsemalt viga. Kahjuks pole kasutusjuhendis seda kirjas. Märk umbes selline -:],7
    Sisselülitamisel vilguvad ka 2 punast ikooni, filtripuhastus ja veenõu tühjendamine.
    Oskab keegi aidata, kas on lootust ise pusida või miskit läbi põlenud ja tuleb töökotta vedada?
    Mudel:Samsung DV80F5E5HGW

    Tänud!
    viimati muutis kasutaja janl; 28 12 2020, 21:56.

    #2
    Ei süüvinud otsima mudeli numbrit aga kas on mingi soojuspumbaga asi?

    Kui siis vaata misasi teeb toited juhtplokile? Elu näidanud, et toiteallika peatsele hukkumisele eelnevad just filtriteemalised errorid, põhjust vist ei ole üheselt keegi välja suutnud selgitada, viimati kui uurisin siis oli resultaat niisugune, et toiteosa on justkui "planned obsolescense" draiveriga ja kui asi hakkab õhtale minema siis esiti annab filtri ummistumise jne errorid, seejärel käivitub minutiteks kuni pooleks tunniks ja siis ühel hetkel jääb päris pimedaks, viib toites paar detaili kaasa. Nende vahetamisel on vanim putitatu nüüd umbes 2a töötanud aga alla 10 on putitatuid, süvaanalüüsi seega ei julge anda.
    Ise remontides ei ole see kallis, suurusjärk 10-25euri+pool päeva tööd (lahtivõtt, puhastamine, jootmine, kokkupanu jne)
    -superradical-

    Comment


      #3
      Soojuspumbaga variant jah. Lugesin juhendi läbi ja tõmbasin äpi telefoni ja sain teada, et veakood tähendab soojuspumba ülekuumenemist. Proovin homme veel puhastada kusagilt, aga tundub, et tuleb töökotta viia. Ma suur remondimees pole, mõne lihtsama asja saan ise tehtud. Eelmine kuivati oli see vana süsteemiga. Too oli maru lihtsa tööpõhimõttega ja käis hästi lahti. Selle lahtivõtmine juba paras ettevõtmine. Masin ainult 5 aastat vana, võiks iseenesest veel töötada.

      Comment


        #4
        Mhm.
        Siiski on juhtosa toite probleemi võimalus ka olemas. Neil on toiteosas draiver millel on sisemine ülekuumenemise kaitse ja see levitab seda errorit pahatihti erinevates kohtades, annab valeteateid. Mul kõik vead olnud toites, algab filtrite suunalt, puhastad kõik nagu uueks ja vead ikka alles, mingiaeg töötab ilusti ja siis lampi pilt kaob tavaliselt ja annab ülekuumenemise errori, uuesti sellejärel juba on ohtlik käivitada, läheb enamasti käima ja töötab mõne minuti, kustub ilma mingi hoiatuseta ja ainus millest saab siis oletada, et asi kutu, juhtpaneeli juures "ränilõhn" - džinn tuleb kivist välja ja seejärel enam asi ei käivitu.
        Siemens
        Bosch
        Miele

        - kõigil pumbaga isenditel tundub see häda, polnud nad ka eriti odavad ja tegelikult töötavana head masinad aga kuidagi napiks kipub neil eluiga jääma.
        Mul õnneks Samsungiga pole sedasorti kokkupuuteid, ehk lihtsalt halb isend sattunud?
        Kui oled lahti võtnud siis äkki teed juhtpaneeli plaadist pildi?
        Netis ilmselt on (vaatasin mudelit ka nüüd ja juhtpaneel tundub kahtlaselt sedamoodi nagu need mu mainitud isendid) aga kuna mul endal pole seda olnud remontida siis pole süüvinud.
        Kui ta nüüd kasutab TNY266 draiverit paneelitoites siis ülisuur tõenäosus, et see, üks-kaks kondet, üks kaitsetakisti...99,9% sarnase tehnoloogiaga kuivateid/pesumasinaid saanud selle osa uuendusel ellu äratatud ja kõik on hetkel teadaolevalt töökorras.
        Isegi enne remontiviimist oleks mõistlik vaadata - on kogemus kunagi ühes ettevõttes töötades kus taoliste vigadega väänati inimestele lamp kirved sest keegi reaalselt viga ei otsinud ja vahetati mooduli/poole seadmekaupa välja masinaid. Noh, isegi jootekolbi-korralikumat multimeetrit ei olnud ettevõttes kuid ometi tehakse suurtele brändidele garantii ja esindusremonti...

        E: kui paneeli avad, märgi pistikud markeriga näiteks ja tee pildid, et pärast saaks õigesti kokku, seal on tõenäoline, et mõni pistik/pesa sobib mitmesse kohta aga reaalselt peab vaatama, et valesti tagasi ei ühenda.


        Lahtivõtmine on neil vist jah kõigil paras keberniit,
        Kus see masin üldse asub?
        -superradical-

        Comment


          #5
          Nii hulluks ei tasu ka süveneda. Kuna keegi sellest infost ei rikkaks ega vaeseks ei jää siis error jah kompressori ülekuumenemine. Tuleb teatud nuppe all hoida ja kustutatakse veakood ära, hakkab jälle tööle (peast ei tea mis nuppe all tuli hoida). Aga sisemist tolmupuhastust kindlasti vajab, muidu varsti jälle lööb veakoodi ette. Vana klassikaline küttekehaga kuivatid ikka töökindlamad.

          Comment


            #6
            Click image for larger version

Name:	20201229_102917.jpg
Views:	293
Size:	163,8 KB
ID:	1109128
            Lisatud failid

            Comment


              #7
              Ei lase üldse tööle panna, ükski nupp ei reageeri. Hoidsin öö läbi voolust väljas ja võtsin juhtploki pistikud lahti, aga ei aita midagi. Saaks selle koodi ära kustutada ja katsetada, kas kõik tööle hakkab. Pärnus asub.

              Comment


                #8
                Enam ükski tuluke ei lähe põlema?

                Vaata lähemalt punase ringisees olevat detaili, seal võib küljel, koibade vahel olla vaevumärgatav kriimu meenutav lõhe, see kustub tavaliselt väga vaikselt.
                Lisatud failid
                -superradical-

                Comment


                  #9
                  Tuled lähevad põlema ja ekraanile tuleb veateade, aga nupud ei reageeri ja programme ei saa muuta ega midagi. Üks jalg tundub pruunikas, aga ei oska arvata, kas ta ka vigane. Tundub, et tuleb töökotta vedada. Click image for larger version

Name:	IMG_0845.JPG
Views:	379
Size:	312,3 KB
ID:	1109175

                  Comment

                  Working...
                  X