Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarite valik

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Kõlarite valik

    Tervitus!

    Olen jõudnud olukorrani, mil ise aretada ... võtaks aega ... niisiis tuleb 'raha välja käia'. Valikusse on jäänud (aga see pole ammendav valik):
    https://eu.kef.com/products/q950-floorstanding-speaker
    https://www.wharfedale.co.uk/evo4-4/
    https://www.klipsch.com/products/rp-...#product-specs

    (niisiis: jutuks on 'entry level'- kõlarid!)

    Minu arvates peaks kõlari SPL olema parajalt kõrge ja madalate hääldi oleks normaalsel juhtumil(?) üsna suure mõõduga. Seega pean u. 7" madal-hääldit vähevõimekas ja muidugi võib neid siis mitu kolonni laduda. Kuid need on detailid, vast leidub siin nimetatud isendite kuulamiskogemuselisi, võibolla isegi on mõnel meist äramärgitutega koduseid kogemusi?

    Võibolla kuuluks see küsimus ka tooteabi rubriiki? Kindlasti ootan vaid tasakaalukat arutlust.

    Ette tänades!

    #2
    Võibolla nimetaks siiski neid asju valjuhäälditeks või valjukateks. Kuidagi harjumuspärasem.
    Ma pakun oma lühida arvamuse ilma neid kuulamata, lihtsalt teema arendamiseks.
    Nende vahel pole tegelikult võimalik muud moodi valida, kui peab neid kõiki kuulama ja soovitavalt samas ruumis, samade seadmete taga. Kuigi enamasti tehakse valik hinna, saadavuse või väljanägemise järgi nagu autode puhul tavaliselt juhtub.
    Evo4.4 on ilmselt Dayton valjukate peal aga kui sulle õhulised ja kerged kõrgemad sagedused meeldivad, siis see on ainus mis neid pakub kolmest.
    RP-800 on inverteri ava taga küljel, piirab natuke paigutusvõimalusi ruumis ja kesk-bassi valjukad on metallkoonustega, mis on spetsiifilise oma heliga ja nad on sisuliselt kaheribalised.
    Q950 on jälle metallkoonustega kesk-bassi valjukad, kinnises kastis, peab kõige madalama otsa mängimiseks ruumi abi kasutama aga vaevalt neid keegi lahtise taeva all kuulama hakkakski, kõrgete konstruktsioon on eriline ja selle kohta on raske midagi arvata kuna pole kuulnud.
    viimati muutis kasutaja moi; 14 01 2021, 22:47.

    Comment


      #3
      Evo4.4 pigem tõenäoliselt ei kasuta daytoni valjukaid , pigem on seal mingid OEM hiina tootja valjukad nagu neis kõigis tegelt. Selle raha eest ei kannata veel sinna ühte kätt vahele jätta ja pole ka mõtet nende ettevõtete suurust arvestades.
      kef on tõenäoliselt neist kõige universaalsem.
      Kindel on see et need kõik on väga erinevad.

      Comment


        #4
        KEF Q950 kohta on 9/19 Steroplays mõõtmistulemused ja graafikud. Parima tulemuse saab kuulamiskaugusel 4-5 meetrit ja kõlari kaugus seinast peaks olema 90 cm. Tundlikus on 3,3 - 20 Oomi, alumine ja ülemine bassielement on passiivsed, keskmine aktiivne. Üldhinnang oli väga hea, kvalifitseerus absoluutsesse tippklassi.

        Comment


          #5
          Rikastagem eesti keelt, aga muidugi teevad kõlarites häält valjukad.

          Tänan kõiki, arvamused on hinnatud ja vast leidub neid veel ja mõte liigub edasi. Needki on tava-kuulajale hinnalised valikud, palju kõrgemale (hinnatasemele) hüppavad vähesed, kel 'bisnis' hästi edeneb või kes peamiselt kuulamisele ongi end pühendanud. Aga nemadki võivad kergesti saada pügada.

          Aitäh, hindan kaasfoorumlase moi hinnangut ühele valikutest. Kui kõlar midagi hästi teeb, siis on väljuvas helis tajuda ruumi ja selles asetsevaid heliallikaid, see on lootustandev.

          Mida teeb Q950 keskmiste või kõrgemate helisagedustega ... kui pole kuulnud, ei tea, muidugi. Valmistajaid ja mudeleid on liigagi palju. See 3-ne nimekiri on moodustatud lootusrikastena näivatest, seda vastuvõetavas hinnaklassis ja ka veebist leitud hinnangute alusel. Kaasajal on tarkasid palju (aga enamus neist on ninatargad), üksikute sõnavõttude järgi on raske hindajat hinnata. Kui seesinane on midagi adekvaatsena (mõõtmistehniliselt) tunduvalt mõõtnud, on asi juba parem. Kuid kõrvaga tajutav ja mõõtmistulemus kummalisel kombel ei kipu kattuma, nagu paljud teavad.

          Comment


            #6
            Kõrvaga kuuldav ja mõõdetav kattub küll siiski mitte alati ja nagu ikka küsimus on kompromissides hinnasõbralikus segmendis on lihtsalt kompromisse nii palju et mõõtmistele polegi mõtet keskenduda võibolla.

            Suurema tõenäosusega leiab mingilt pisemalt tootjalt mõsitlikumad asjad aga edasimüügi väärtus jne on teine rida kuna puuduvad what hi fi jne testid

            Comment


              #7
              Ma ütleks veel Q950 kohta natuke. Isegi mina, kõlarite vastu natuke huvi tundev inimene, ei saanud neti infost koheselt aru, et tegelikult ongi see kõlar kahe passiivkiirguriga (ehk peaaegu sama mis inverter ). Selles mõttes väga segane marketing või tahetaksegi meelega seda varjata ja jätta muljet, et kõlaril on 3 bassi valjukat?

              Comment


                #8
                Nad ju ei varja seda. Kirjelduses on elemendid ju ilusasti välja toodudL:With a big bass driver, twin ABRs and Uni-Q driver array the Q950 floorstander can deliver music and cinema in full effect.

                Pairing KEF's signature Uni-Q midrange and treble driver with a 200mm (8 inch) long-throw bass driver and two matching ABRs brings high resolution sound with extraordinary depth and clarity.

                Polekski reaalne, et kolme kaheksatollise elemendiga kõlar kaaluks ainult 20 kilo. Minule selline kontseptsioon meeldib nii välimuselt kui ka tehniliselt. Ja kui vaadata Stereoplay tabelit, siis kaks ja pool korda kallim KEF R 900 edestab teda napilt.
                Click image for larger version

Name:	20210116_073434.jpg
Views:	659
Size:	192,8 KB
ID:	1109878
                viimati muutis kasutaja Veix7; 16 01 2021, 07:41.

                Comment


                  #9
                  Mina sain sellest nii aru, et see ABR (Auxiliary Bass Radiator ) on mingi erilist tüüpi valjukas, mitte passiiv kiirgur, selle nimi on inglise keeles üldiselt passive radiator. Läksin väga lihtsalt õnge.

                  Comment


                    #10
                    Aitäh! Jutt on koondunud ühe kõlarimargi juurde, olin seda poolpimedal meetodil eelistamas. Ma annaks välimusele natuke andeks, enamasti on välimus müügiargument. Neile vist ei antud võresid muidu kaasa, tuleb lisaks tellida (hea märk: headel autodel on mitmed lihtsamate autode varustuse olevad vidinad (vahel tundub nii) kah lisana hangitavad). Madalate esitamisega saab seesinane ilmselt enamvähem hästi hakkama, kesk-sagedused on tingimata vaja hästi esitada. Kas see Uni-Q seda teeb e. kas selle ehitus (mida tootja leht ju natuke näitab) võiks olla usaldusväärne? Vähemasti on see element/kombo KEF-i enda riiulilt, ei ole tundmatu odav hiinakas.

                    Comment


                      #11
                      Mõõtmisi nende kohta ei leia, on ainult sama seeria eelmise mudeli Q900 mõõtmiseid: https://www.stereophile.com/content/...r-measurements
                      Jutu järgi on väga sarnased Q950-tega.

                      Comment


                        #12
                        Küsiks teemaalustajalt, et millise võimendiga uusi kõlareid toita plaanid? Sellest sõltuvalt oskaksid siinsed helgemad pead ka äkki paremaid soovitusi jagada.

                        Comment


                          #13
                          Mul on Evo4.2. Kui valimas-kuulamas käisin kuulasin Evo4.4 ja KEF R3 ka. Kui võrrelda 4.2 ja 4.4 siis 4.2 (riiulikõlar) oli minumeelest parema soundiga. Nendel on crossover punktid erinevad ja 4.2 heli oli selgem. Kui võrdlesin 4.2-te R3 KEFiga siis KEFil oli parem madal ots kuid kõrged olid nagu liiga tehislikud- polnud "õhku". Wharfid tundusid lihtsamad kuulata, ei väsitanud. See Wharfi AMT twiiter on ikka super, väikese rahaga saab üsna hea kõlari. 4.4 võrdlesin veel Elac Carina FS247.4-ga. Siis seal oli Elac kindlalt parem. Kui ma ei eksi siis Valihelis saab praegugi neid kuulata.
                          Muidu väga rahul selle Wharfi EVO 4.2 kõlariga

                          Comment


                            #14
                            Teemaalgataja vabandab!

                            Teema sisaldab kahte komponenti: lihtsat (raha kulutada), aga sellele eelnevat keerulist 'hea' valiku osa.

                            Tänan kaliif, et tõid ka muid samasse ('entering level') klassi kuuluvaid kõlareidja isiklikke kogemusi teemasse juurde!

                            Toidan kõlareid Onkyo A-9711-ga, see suudab valikus olevaid toita küll (annab peale 100W kanalisse).

                            Senini olen kuulanud OB-lahenduses Visaton B200 + W250S (see viimane ei ole OB jaoks, tean!). Laiskusest on asi sinna jäänud, mängivad teleka ja ressiiveri järel kõrvale päris hästi vastuvõetavalt, juba pea 20 a. B200 natuke ohjeldan, u. 10 oomiste järjestiktakistitega, nii saavad bassikad natuke rohkem võimalust, muid elemente heli teel ei ole, jämmed juhtmed, muidugi. Selles 'kombos' on kõrgete helidega lugu mitte-hea, aga FM-raadiost neid sinnakanti ei tulegi. Plaadikuulamise juurde olen nüüd üle 30 aasta järel tagasi tulemas, aga toona midagi head taasesituse poolel meil ju liikvel (eriti) polnudki. Kõrvade sageduskara kaasajal ... teadmata.

                            KEF R3 näib olevat sama sisuga, nagu Q950, aga passiivelementideta? Vähemasti seesinane Uni-Q on esindatud; selgub, et seda on edendatud juba aastakümneid, vist ikka asjalikult, võiks ju usaldada. Whathifi kiidab R3-e küll (eriti veel head viimistlust). Mul ruumi leidub, jalale või riiulisse ei taha.

                            Seni on valimata, kel kogemusi või arvamisi, olge head ja jagage.

                            Comment


                              #15
                              Esmalt postitatud tehnoloog poolt Vaata postitust

                              Toidan kõlareid Onkyo A-9711-ga, see suudab valikus olevaid toita küll (annab peale 100W kanalisse)... Mul ruumi leidub, jalale või riiulisse ei taha.
                              Kuidas sul see 100W kvaliteetheli tuletub?
                              Passis kirjas, et
                              2x80W@8ohm 0,06%@1kHz
                              2x140W@4ohm 1%@?kHz
                              Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                              Comment

                              Working...
                              X